Els Mossos van rebre l'alerta d'atemptat de la CIA el 25 de maig Els EUA van avisar que l'Estat Islàmic planejava actuar a l'estiu "específicament a la Rambla"
La nota va arribar el mateix dia al CNI i a les forces de l'Estat, que van informar la policia catalana.
Dijous, 25 de maig. Els serveis d’intel·ligència dels Estats Units van contactar amb els Mossos d’Esquadra per transmetre’ls una informació confidencial i molt rellevant: els indicis recollits per l’Agència Central d’Intel·ligència (CIA, en les seves sigles en anglès) que apuntaven que l’Estat Islàmic (ISIS) planejava atemptar aquest mateix estiu en «zones turístiques molt concorregudes» de Barcelona, i «específicament a la Rambla».

Dijous, 17 d’agost. Una hora després de l’atemptat de la Rambla, la web d’EL PERIÓDICO informava que la policia catalana havia rebut aquesta concreta advertència feia «dos mesos». L’exclusiva d’aquest diari va ser desmentida en dies posteriors, amb rotunditat dispar, pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el conseller d’Interior, Joaquim Forn, i el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero. Tots ells van pretextar que la policia catalana intercanvia informació amb altres cossos policials, no amb els serveis d’intel·ligència internacionals, al ser aquesta última una competència exclusiva de l’Estat. Aquest diari va intentar recollir sense èxit ahir la versió dels Mossos sobre aquesta informació. 

Aquest 'tema' que diria Rajoy, fa dies que cueja, i com hom ja no es fia de ningú, no sap si el document és cert, si l'han rebut els mossos, o no l'han rebut, o és una intoxicació més i és més fals que un duro sevillano. com diuen des de Wikileaks. Però si és cert tot el que diu el periódico, el Govern ha de donar explicacions convincents, i algú ha de dimitir. 
No em crec la versió de el periódico, o voldria no haver-la de creure, esperem que des del Govern o  Mossos els desmenteixin, o sinó com deia, que hi hagin dimissions a alt nivell. Si hem de començar mentint, no anem bé.