{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

TOP SECRET, LA CIA I ELS MOSSOS


Els Mossos van rebre l'alerta d'atemptat de la CIA el 25 de maig Els EUA van avisar que l'Estat Islàmic planejava actuar a l'estiu "específicament a la Rambla"
La nota va arribar el mateix dia al CNI i a les forces de l'Estat, que van informar la policia catalana.
Dijous, 25 de maig. Els serveis d’intel·ligència dels Estats Units van contactar amb els Mossos d’Esquadra per transmetre’ls una informació confidencial i molt rellevant: els indicis recollits per l’Agència Central d’Intel·ligència (CIA, en les seves sigles en anglès) que apuntaven que l’Estat Islàmic (ISIS) planejava atemptar aquest mateix estiu en «zones turístiques molt concorregudes» de Barcelona, i «específicament a la Rambla».

Dijous, 17 d’agost. Una hora després de l’atemptat de la Rambla, la web d’EL PERIÓDICO informava que la policia catalana havia rebut aquesta concreta advertència feia «dos mesos». L’exclusiva d’aquest diari va ser desmentida en dies posteriors, amb rotunditat dispar, pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el conseller d’Interior, Joaquim Forn, i el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero. Tots ells van pretextar que la policia catalana intercanvia informació amb altres cossos policials, no amb els serveis d’intel·ligència internacionals, al ser aquesta última una competència exclusiva de l’Estat. Aquest diari va intentar recollir sense èxit ahir la versió dels Mossos sobre aquesta informació. 

Aquest 'tema' que diria Rajoy, fa dies que cueja, i com hom ja no es fia de ningú, no sap si el document és cert, si l'han rebut els mossos, o no l'han rebut, o és una intoxicació més i és més fals que un duro sevillano. com diuen des de Wikileaks. Però si és cert tot el que diu el periódico, el Govern ha de donar explicacions convincents, i algú ha de dimitir. 
No em crec la versió de el periódico, o voldria no haver-la de creure, esperem que des del Govern o  Mossos els desmenteixin, o sinó com deia, que hi hagin dimissions a alt nivell. Si hem de començar mentint, no anem bé.

Publica un comentari a l'entrada

9 Comentaris

  1. Tothom ens pren el pèl i ens fa beure a galet, vet-ho aquí, mai no sabrem la veritat de res, si és que hi ha alguna veritat...

    ResponElimina
    Respostes
    1. aqui si que s'ha d'aclarir si el document es autèntic o fals. I algú haurà de plegar.

      Elimina
  2. Dons si, JÚLIA. No crec a ningú.

    ResponElimina
  3. El director de 'El Periódico', Enric Hernández, ha defendido en una entrevista concedida al programa 'Más de uno' de 'Onda Cero' su noticia sobre cómo la CIA alertó el 25 de mayo a los Mossos d'Esquadra sobre un posible atentado en Las Ramblas de Barcelona.
    "Lo que me comentaron en junio verbalmente [fuentes del Govern] es literalmente lo mismo que pone en el documento que tenemos ahora", ha asegurado Hernández a Carlos Alsina, refiriéndose así al comunicado de los servicios de inteligencia estadounidenses que publica este jueves su diario. El responsable de este rotativo ha explicado también que si en su día no se publicó esta información fue para "no generar alarma" y que pensó que "se tomarían las medidas preventivas" para evitar que se produjera..."

    De todas formas, insisto, no me creo a nadie, o lo que es peor, todo dios está informado...pero a medias.

    Te diré más, ahora fuerzas contrapuestas y por intereses diversos, harán dimitir al director del Periódico, (uno porque la información es inexacta, y porque la información no es veráz, los otros); y poco a poco no iremos quedando sin bocas críticas (aunque estén erradas en sus conceptos y sean rebatibles en otros), pero críticas, como han hecho en la Vanguardia con Morán, con Castelar (presidente de la II república), con Sempronio cuando no interesó; con Tísner...y como ha hecho la SER con Gemma Nierga.

    ResponElimina
  4. a RAC1 ja ha dit que havien transcrit el document, quje era orientatiu, bla, bla, d'ací les errades en l'anglés, tot plegat fa pudor de sofre, a les 12 hi ha roda de premsa de Trapero i Forn.

    ResponElimina
  5. Ondies¡¡¡ ¿roda de premsa ? a veure ...que diuen

    ResponElimina
  6. UNA ETZAGALLADA,"AMB BANDERA"...PPOE¡¡¡.

    ResponElimina
  7. El problema, el gran problema es que nuestra visión es más que limitada.
    Ahora ya salen más datos y sale lo que se dice "auténtico".
    Yo no lo se, pero no voy a aceptar que otros digan que es falso, porque no lo sabe tanto como no sabe si es cierto.
    E insisto, si por aquellas tuvieramos algún familiar fallecido en los atentados, de seguro nuestra opinión sería otra.
    Y nos preguntaríamos el porqué si llega una información , por pequeña que sea, no se ponen cuatro maceteros a izquierda y derecha de la salida de la boca del metro, a sabiendas de que será imposible parar la furgoneta, pero necesitaríamos saber que hubo el detalle de hacerlo, la constancia de querer evitar el mayor mal posible. Pero claro, han sido daños colaterales, les ha pasado a los demás.
    Y nos importaría un carajal (ahora a toro pasado ya lo vemos así), que los turistas tuvieran que sortear parterres, macetas, flores y violas, porque lo haríamos por ellos y por nosotros.
    Cada vez sale más información y ahora el Periódico perderá la subvención, pero por lo visto alguno tendría que dimitir, y otros tendrían que devolver medallas.
    Los únicos jodidos, y para variar, nosotros, el pueblo, que es estúpido porque lo que quiere es información y que no se le engañe.
    A pastar, los unos y los otros.

    ResponElimina
  8. No discutim aqui aixó, l'atemptat ca ser improvisat en fallar les bombones de butà, o sia que no el podia preveure ningú ni els propis terroristes.
    Dit aixó, aqui del que estem parlant és que un director d'un diari ha mentit en dir que el document era de la CIA, i això no ñes cert, ha mentit en manipular un fals original amb errors ortogràfics, i diria que continúa mentint avui en presentar un pressumpte document original que també conté errades, con la manera d'escriure la data 25 may 2017 en aglès no s'escriu així.
    És pura i misertable intoxicació, llegia ahir que Soraya había salvat de la quiebra el Grup Zeta amb 90 milions d'euros, no se si és cert, pero alguna cosa ja s'havia sentit dir sobre això. Veure'm, aixó encara no ha acabat.

    ResponElimina