{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

UN MÓN MÉS SEGUR?


L'escrit que ve a continuació té gairebé deu anys, i en el ja es donaven les pistes per veure el que ens esperava amb el terrorisme globalitzat. El trio de les Açores té molt a veure amb tot el que ha passat després, de fet, amb ells va començar tot...

UN MÓN MÉS SEGUR?

A voltes amb els últims incidents que afortunadament han estat nomes això, ates s’ha pogut – de moment – evitar més d’un atemptat terrorista a la Gran Bretanya, sorprèn el cinisme dels representants d’Scotland Yard dient que ja coneixen el modus operandi dels terroristes. Que no ho veuen que els tenen dins de casa?, que els han educat ells dins el seu sistema, que no hi ha res a fer, que poden atemptar sempre que vulguin i, si uns fallen rere seu en vindran uns altres, i uns altres i uns altres. I aquesta societat de la por, que reclama seguretat al cent per cent per a tot, que nomes està obsessionada en consumir, en viatjar, en voler-ho tenir tot controlat, ha de començar a entendre que la seguretat al cent per cent no existeix, però així com fins ara, ens hi havíem acostat en diversos aspectes, ara s’ha estroncat per molt de temps, el terrorisme és una amenaça real, diària, que pot esclatar en qualsevol moment en qualsevol lloc,allí on menys s’esperi. Pot ser en un avió, en un tren, un autobús, una terminal o al bell mig d’un carrer o una plaça, o en qualsevol edifici públic. 
Amb un enemic com aquest, disposat fins i tot a morir, a immolar-se per la seva causa, no hi ha res a fer, és una batalla perduda abans de començar, perquè de fet no comença, succeeix quan aquest enemic vol que succeeixi, quan menys ho esperem. I haurem d’acostumar-nos a conviure en aquests estat de perill latent i constant, forma part del nou terror globalitzat, el qual els Sr. Bush, Blair i Aznar han fet molt i molt per propiciar-lo amb la seva forassenyada invasió d’Iraq. Com deia cofoi i estúpidament George W.Bush, després de la invasió d’Iraq, ”el món és ara un lloc molt més segur” Oi tant, segur que te’n pots anar a l’altre barri d’alló que en diuen un dany col·lateral que és com consideren les víctimes dels atemptats terroristes, o fins i tot víctima del foc amic. 
O sigui que ni tan sols ens donaran la possibilitat de l’acte digne de morir per alguna causa; morirem víctimes de l’estupidesa d’uns mandataris que no han sabut veure més enllà del seu propi interès sense ser capaços d’analitzar les tràgiques conseqüències de la seva il·legal acció de guerra, i del fanatisme dels altres que la seva única ideología es el terror, i amb qui no hi ha dialeg possible, ni manera de raonar. És la no guerra del segle XXI, la que ens explicava Orwell a 1984, i ja l'hem començat a perdre.

Publica un comentari a l'entrada

14 Comentaris

  1. La seguretat no ha existit mai, quan un fanatisme minvi en sorgirà un altre, el problema són els homes, ja ho deia Txèkhov, tan sols cal repassar hemeoteques per adonar-nos d'això, una sort és que la violència no ens toqui de ple o de trascantó. Els anys seixanta i setanta vam fer volar molts colomets però tots han estat plomats o estossinats o rostits.

    ResponElimina
  2. Així és, mes que res he volgut a recuperar aquest escrit, per què en ell ja intuía tot el que ha passat després i deia coses que encara ara s'estan dient, com si se n'acabessin d'adonar.

    ResponElimina
  3. Pero familia, de verdad ¿ qué esperamos?. Estamos en el ojo del huracán porque hemos sembrado.
    Nos hicimos ricos, ricos con el oro de Mxico, los fosfatos del Sahara, el cacao de Guinea, la plata de Sucre, los esclavos de Ifni..
    ¿ Qué hizo Francia con Algeria, Argel, Camerún, Senegal, Cota de Ivore, Togo...?
    Qué realizó Inglaterra con sus colonias negreras en Jamaica; con sus poseciones de Rhodesia, Sudáfrica, Libia, Jordania e inclsuso Arabia; con Australia, Nueva Guinea y Nueva Zelanda...y la India entera con su Pakistan...
    E Italia, con Etiopia y Eritrea ?
    ¿ Y Portugal ?...con su Bracil, Con su Angola, con su Mozambique y sus Indias portuguesas..
    Y Alemania con el norte de África...
    Y Bélgica con su Congo del Balduino
    Y HOlanda con sus represiones en los boers..

    Que recogemos y recogeremos lo que hemos sembrado y que es curioso, pasamospor alto pensando sólo en Busch y en Aznar y en el inglés...pero que esto viene de hace mucho, mucho y que ahora pagamos intereses, eso es seguro.
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. amb Júlia, el passat passat està i ningú té les mans netes. A banda que Isis a Daesh o ALQaeda no te res a veure amb aixó, és el terrorisme del segle XXI, creat per els EUA I ELS BRITANICS, i atiat per Qatar i Arabia Saudí. O sigui que és tota una altra part de la historia que no té res a veure amb el passat colonial.

      Elimina
  4. Miquel, no hay países inocentes, ser víctimas o verdugos va según épocas y circunstancias, esto de autoflagelarnos como sociedad occidental no lleva a ningún sitio, cada sociedad ha explotado a otros, por desgracia. Muchas tribus negras contribuían a 'cazar' negros de otras tribus para el negocio de la esclavitud y etcétera, no creo en culpas colectivas, los aztecas también se zampaban a otras tribus y así es la especie, que mejora a trompicones

    ResponElimina
  5. y eso sin entrar en problemas internos

    ResponElimina
    Respostes
    1. com ho dius Júlia, el factor humà és el problema i la solució. Per cert, hem d'escriure humans i humanes? o humans i dones? o allò tan sofisticat de human@s?

      Elimina
  6. JOder con mi JÚLIA...
    Eso de "... los aztecas también se zampaban a otras tribus ..." me ha tocao de lleno.
    Como no tengo respuesta argumentada, no puedo contestar . He de darle la razón.

    A ti, FRANCESC, como me gusta tocarte las narices , no te la daré hasta que estemos juntos, como hacemos mensualmente, detrás de un almorzar y cambio de impresiones.

    Salut

    ResponElimina
  7. bueno pues, hasta luego lucas. Mos truquem, que ara ja tinc tam tam amb guasap i tot.

    ResponElimina
  8. psssssssssgggggggggggggggguffagggggggg....

    ResponElimina
  9. La Júlia té tota la raó en el que diu dels asteques. Cortès els va conquerir aliat amb tots els altres pobles esclaus dels asteques.

    I del comerç d'esclaus els primers beneficiaris eren altres tribus negres i els comerciants àrabs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. i tot això no té res a veure amb el terrorisme actual.

      Elimina
    2. No, és clar que no. Només té a veure amb la condició humana i l'essència del poder i del seu exercici.

      Elimina
  10. l'autèntic, greu i irresoluble problema, el factor humà. Encara que aconseguissim fer desaparèixer totes les religions i la seva nefasta influencia, ens continuariem matant els uns als altres, és l'esport favorit de l'ésser humà.

    ResponElimina