Un company blocaire m'ha portat fins a aquest article que em sembla molt interessant...
"Cada cop que el president Torra folkloritza la llibertat dels catalans recordo Curzio Malaparte i allò que deia per provocar els oficials nazis que Hitler era una dona. No crec que l’escriptor tingués intenció d’insultar les senyores amb aquesta comparació. Més aviat em sembla que volia posar de manifest la mena de monstres i espantalls que els col·lectius necessitats de reconeixement produeixen quan se senten acorralats i febles.
"Cada cop que el president Torra folkloritza la llibertat dels catalans recordo Curzio Malaparte i allò que deia per provocar els oficials nazis que Hitler era una dona. No crec que l’escriptor tingués intenció d’insultar les senyores amb aquesta comparació. Més aviat em sembla que volia posar de manifest la mena de monstres i espantalls que els col·lectius necessitats de reconeixement produeixen quan se senten acorralats i febles.
Ara que hi penso, Armand Obiols va dir el mateix de Lluís Companys en un text escrit des de l’exili que està recollit a Bordeus 45, un volum curt, però brillant, que em va ajudar moltíssim a plantejar la meva biografia. Obiols descrivia el president màrtir com un home que tergiversava les paraules per buscar l’aprovació del públic i que després s’encastellava en un orgull tràgic i vanitós quan la realitat el contradeia i el posava contra les cordes"....més, a Churchill no ens salvarà - Enric Vila
-
Pues no dice nada el periodista, más bien lo dice todo, quita Cataluña y pon España y lo firmo ahora mismo.
ResponEliminaNo nos salva ni Cristo
EliminaUn saludo
ResponEliminaLa historia tampoco deja bien parado a Curchill. Su vida se compuso de sombras. Las luces sólo en la II y diciendo a la gente lo de sangre, sudor y lágrimas, mientras me fumo un habano.
ResponEliminaGalipoli, batalla de la que nadie habla, y de la que él fue uno de los máximos responsables fue un espantajo de muerte y destrucción. 250.000 muertos de su bando lo demuestran, y eso para nada.
En otra de sus innnumerables noches de buen wuiski, se le dió por tirar con lapíz y cartabón, y en un hotel de Egipo, los límites de Jordania (Sikes-Picot); límes el Jordán y dinastía a dedo por parte de Francia e Inglaterra...y la fama del Laurence de Arabia.
La historia es traidora y deberíamos saber lo que nos colgamos en la solapa.
Era un simple barrut i poca-solta, de fet, si es repasa la historia no s'en salva ningú, tots tenen més ombres que llums, Gandhi o Teresa de Calcuta els primers. Són il·lustres execrables.
ResponEliminaUn altre gest de pretesa propaganda i de resultat patètic. ¿El següent serà posar per a la fotografía en taparrabos com Ghandi quan meditava?. No ens salva ni Déu.
ResponEliminano donis idées, no donis idées...
EliminaEl Vila també és un personatge que cal agafar amb pinces, la seva biografia de Companys es molt interessant però no cita fonts, cosa que un llibre d'aquest tipus és imprescindible. Ja se sabia que Companys era un home controvertit, això no treu mèrit a la seva injusta mort, el mateix passa amb Ferrer y Guardia, cal madurar més per entrar a fons en aquests personatges sense prejudicis però em temo que encara ens falta molt de camí a fer. Churchill té moltes ombres però en un determinat moment va ser útil i eficaç, això no se li pot negar. M'és igual que fumés puros, el que resulta més lleig és que deixés venir les brigades internacionals i pel darrere ajudés Franco, hi havia molts interessos britànics en joc. No hi ha cap biografia que passi una inspecció a fons, les nostres, tampoc, potser... qui sap.
ResponEliminaNosaltres no som d'eixe món, Júlia. Passem desapercebuts i és més bo del que sembla. Companys tenia tambè moltes ombres, altra cosa és que l'afusellessin. Una mica agosarat si sembla que era...
EliminaCristo no sabem ni si va existir, avui hi ha dubtes seriosos...
ResponEliminaDona, és una manera de dir, aixó no ho arregla ni Cristu..., o no hi ha déu que ho solucioni.
EliminaSembla que el Cristu històric no tenia res a veure amb la versió dels evangelis, escrits mes de setanta anys després de la seva mort.
ResponEliminaUn altre victima de la manipulació i la propaganda. Nchtsss...
Segurament Jesucrist era de l'Empordà, com Colón i Da Vinci.
EliminaSomos como somos,desde luego no unos santos.Pero de Churchill hay que tener algo claro,se opuso a los nazis,cuando Europa era mayoritariamente fascista y más aún cuando la mitad de la realeza inglesa era pronazi,que ya tiene maldad el asunto.Por eso mi president Quim,se pone la fotografía en la solapa,en lugar,por ejemplo,de una estampita de la Virgen de los Desamparados,que tampoco le iría nada mal.
ResponEliminaNota:La Virgen de los Desamparados es la patrona de Valencia.
No es la geperudeta? la virgen de los desamparados.
EliminaPor cierto, me he enterado que el Parlamento catalán está cerrado hasta Octubre, ojala cerrará el de Madrid, que esta gente si no hacen nada son menos peligrosos.
ResponEliminaQue los parlamentos puedan estar meses cerrados o sin actividad dice todo de lo necesarios que son, los edificios, los parlamentarios y toda esta tropa de asaltaollas...
Un saludo
Es cuando todo va mejor, aunque me parece que lo de Octubre és para un pleno determinado.
Elimina