Editors Choice

3/recent/post-list

{ads}

BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - NOTICIES 24/7

PRODUCTE DE QUILÒMETRE 0


Que l’home va tenir sempre ganes de deixar una vasta descendència com a llegat a la humanitat queda clar, d’entrada, perquè va tenir vint-i-dos fills amb les tres dones amb què va estar casat al llarg de la vida. Es deia Jan Karbaat, era ginecòleg i tenia clínica pròpia a Barendrecht, a prop de Rotterdam. Va morir justament fa dos anys, l’abril del 2017, als vuitanta-nou anys, i ara està de màxima actualitat perquè, di­vendres passat, proves d’ADN van confirmar que, a més dels seus vint-i-dos fills oficials, és pare de quaranta-nou més. El motiu és que a les pa­cients que anaven a la seva clínica les inseminava amb el seu propi esperma. La premsa holandesa tem que, a mesura que es facin més proves, la xifra pugui arribar a dos-cents. Com és fàcil de comprendre, l’escàndol –sobretot als Països Baixos però també a tot Europa– és majúscul, perquè la llei dictamina que els metges que es dediquen a la inseminació artificial han de fer servir semen de múltiples donants, no pas el seu a tort i a dret.
Però ves què havia de fer l’home si havia comprovat que els vint-i-dos fills que va tenir al llarg dels seus tres matrimonis creixien sans i eren ben bufons. Devia pensar: “¿Per què m’he de complicar la vida anant-ne a buscar el d’homes que no conec si el meu és de primera qualitat?”. A més, el tenia sempre a l’abast de la mà. No sé si el posava en tubets i el congelava, com s’acostuma a fer, però en qualsevol cas, si algun dia se li acabaven les existències, allà estava ell en persona, a punt per subministrar-ne una nova dosi. És el gran avantatge dels productes de quilòmetre zero. A La Cantina de Requesens –que va tancar fa cosa d’un any–, quan demanaves amanida, anaven a l’hort que hi havia a cosa de cinc metres, agafaven l’enciam, els tomàquets, els pebrots i les cebes, els rentaven, els assecaven, els tallaven i te’ls servien a l’instant. El sabor era inigualable. Una vegada que vaig anar al restaurant Mas de Torrent, vaig veure que tenen un hortet d’herbes aromàtiques al qual cada dia van a buscar les que neces­siten per preparar els plats del dia: farigola, alfàbrega, menta, melissa... Doncs a la clínica del doctor Karbaat, exactament el mateix. Posem per cas que la infermera Inge descobria que ja no quedava cap tubet a la nevera. L’hi notificava:
–Doctor, se’ns ha acabat l’esperma.
–Un moment, Inge, que m’hi poso.
I al cap de cinc minuts, tot solucionat. Com deia aquell anunci de Le­tona, “fresca, del dia i del Pirineu”. A més, t’estalvies un munt de calés. A Holanda no ho sé, però a molts països, els donants (homes que han ­passat proves de salut i d’idoneïtat ­física) cobren un tant per cada dosi. En una època de greu crisi econòmica, tot això que el doctor Karbaat s’estalviava; o s’embutxacava, que en aquest cas ve a ser el mateix.

Producte de quilòmetre zero
Quim Monzó - lavanguardia

Publica un comentari a l'entrada

12 Comentaris

  1. Ha dejado una gran familia,para comer todos juntos en Navidad.Parece imposible que puedan suceder estas cosas,pero ocurren.Hay que ser miserable,irresponsable para dejar un paquete genético condicionado y sin control.

    ResponElimina
  2. y más siendo médico ginecólogo, que aún tiene más delito.

    ResponElimina
  3. Dicen que Ramses II tuvo 99 hijos, (hijo más-hijo menos), este le ha superado en numero, pero no en el proceso de fabricación del que el afamado Faraón extrajo más satisfacciones, pero tampoco reconoció a todos, como este truhan. Dicen, porque yo no he contado a los hijos de Ramses.

    Un fenómeno este tío, hay que tener una dureza facial petrea, como mínimo la de un subsecretario de ahora...
    Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ramses Dos, no tenia tele ni móvil, ni preservativos, ¿que iba a hacer el hombre?

      Elimina
  4. Ramses al menos hacía el esfuerzo de embarazar a sus mujeres e hijas,pero este ni eso.Un golpe de manubrio y a cobrar,un buen negocio.

    ResponElimina
  5. Y dicen que Matusalen tuvo 999 mujeres, se supone que tendría también 999 suegras...esto ya es tener valor...no me lo imagino yendo de compras ¡¡¡

    ResponElimina
  6. Ay señor: Cuanta igsnorancia igsnorante, que no sabei na de na ni zu enterai de la coza. San Luís tuvo cien mil hijos, este si que era un macho macho man.

    ResponElimina
  7. No ho veig tan escandalós. Era donant de semen i prou, que més dóna que sigui d,ell o de cinquanta donants diferents? En realitat la inseminada no sap de qui és el semen que li posaran. Potser també era donant de sang a qui li preocupa si ho era? A un que la necessita li és igual si es d,ell O d,un altre mentre faci el fet..aquets nens i nenes tenen pares o mares solteres que desitjaven tenir un fill i no podien.. si encara li faran un monument les inseminades per haver-los proporcionat als seus fills tants germans. I és que no ho haurien de saber crec que no et donen mai les dades personals del donant, és com quant una dona es fa donant d,ovuls que no saps qui serà la mare gestant ni quina cara tindrà el teu mig fill.. i és que no s,ho plantegen ho fan per què altres persones tinguin el seu desig complert. Molt més dur és donar-lo després d,haver-lo gestat i patir-lo, però no és el cas, encara que la finalitat és la mateixa fer feliç a molta gent impotent o no fèrtil.

    ResponElimina
  8. https://www.girexx.cat/tu/donants/ovuls/preguntes-frequents#content

    Mira,t la última pregunta i la resposta i diga,m quin criteri O criteris utilitzen per determinar que una dona només pot ser donant d,òvuls sis vegades sempre i quant aquets es considerin fecundats.. és una estupidesa que més dóna per què sis i no dotze?

    ResponElimina
    Respostes
    1. d'aixó no hi entenc un borrall, dic jo que deu ser per qüestions de tipus tècnic.

      Elimina
  9. No Gemma,al igual que no todo el mundo puede donar sangre por varias razones,en la donación de esperma los protocolos son más estrictos.No es lo mismo que una persona vaya a un centro donde una serie de facultativos firmen el protocolo de que se cumple,antes de que se acepte su semen.Repito ,no es lo mismo que un facultativo por su cuenta se ordeñe y añada su producto a la lechera,sin más.

    ResponElimina
  10. Car res para ser donante has de cumplir unos requisitos, eso lo sabemos y yo no estoy poniendo en duda que esto tenga que ser así, pero si este señor médico cumple los requisitos como donante por qué no puede donar las veces que le plazca? Yo lo que quiero saber es por que no puede hacerlo y no con una respuesta negativa sino con una argumentación lógica, el es médico y es un hombre sano y fértil por qué no puede ser donante? Que es lo que te molesta que un médico no se ponga en manos de otro médico como paciente donante? Que no sea otro facultativo el que diga que es apto? De acuerdo, se ha saltado el protocolo pero no ha hecho nada malo, excepto saltarse el protocolo, un protocolo hecho para que? Para salvaguardar la competencia de donantes? Para asegurarte que no saca tajada? Ha cobrado este señor cantidades superiores que otro donante por cada donación? Le desgrava en la renta? Verdaramente nos complicamos la vida..

    ResponElimina

{ads}

mes...
BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ÚLTIMES NOTICIES 24/7 EP