Venècia està vivint les seves pitjors inundacions en els últims 50 anys i el canvi climàtic no és aliè a això. Dimarts passat, l'acqua alta va aconseguir pujar un metre i 87 centímetres, provocant una "devastació apocalíptica", en paraules del governador del Veneto, Luca Zaia.
Aquesta mateixa tarda, i en una aplicació de la llei del karma instantani, l'edifici del consell regional del Vèneto -el Palazzo Ferro Fini, situat al Gran Canal- va haver de ser desallotjat d'urgència per les inundacions, tot just uns minuts després de que ses senyories votessin en contra de les mesures contra el canvi climàtic que havia proposat el Partit Democràtic en els pressupostos de 2020.
"Irònicament, la sala va quedar inundada dos minuts després que la majoria de la Lliga Nord, Germans d'Itàlia (FDL) i Força Itàlia rebutgessin les nostres esmenes per lluitar contra el canvi climàtic", escrivia el diputat Andrea Zanoni, responsable del comitè de medi ambient de la càmera.
Entre les mesures rebutjades pel govern del Vèneto estaven "la substitució dels autobusos de dièsel per altres menys contaminants; el suport a les energies renovables i la renovació de les instal·lacions de calefacció de gasoil ", segons Zanoni.