L'obra Love is Love de l'artista convidada a la 4a edició del Torrefarrera Street Art Festival, Cristina Dejuan, s'ha començat a pintar a la nova ubicació en un mur de l'edifici del carrer Carretera número 13. Aquesta obra va ser objecte d'una polèmica el cap de setmana passat en ser censurada per alguns veïns de l'edifici on s'havia de pintar inicialment, perquè consideraven que no era apropiada per als nens, ja que s'hi poden veure dones nues fent-se petons i abraçades.
Per evitar un nou boicot, els veïns de l'edifici on ara es pinta han signat un document on es plasma la seva conformitat per executar-la. Dejuan ha destacat que la història de la humanitat està plena de murals com els seus i ara li sorprèn que la gent "s'escandalitzi".
Dejuan ha explicat que continua sense entendre la polèmica pel seu mural el ple segle XXI i ha lamentat que coses com la violència estiguin molt més acceptades que la sexualitat de la dona en totes les seves formes. En aquest sentit, ha afegit que el mural que ha començat a pintar aquest divendres tindrà el mateix estil que el que li van censurar a l'altre edifici, que va improvisant sobre la marxa i que no tractarà només de la sexualitat sinó que vol mostrar el cos femení amb totes les seves característiques, plasmant els pits tant siguin amb estries, com grans o petits, o que hagin sofert una vasectomia. La previsió és finalitzar l'obra en uns 4 o 5 dies. Potser els veïns censors desconeixen que l'art per a ser art ha de ser transgressor, sinó ja no és art, és una altra cosa, i desconeixen tambè o no saben que el nu no és impúdic, ho és el vestit, ik que és més impúdic no fer-se petons que fer-se'n.
Segons l'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, des del moment en què els veïns del primer edifici van transmetre la seva disconformitat amb el mural, sempre s'ha apostat per la continuïtat de l'obra en un altre emplaçament i ha remarcat que el mateix dilluns al matí després de la censura ja tenien disponibles cinc alternatives, entre les quals hi ha la paret que s'ha escollit definitivament.
Dejuan va començar el mural dijous amb els treballs previs que van consistir a pintar de color blanc tot el mur.
Alguien se inventó la impureza del amor (y de la vista, del oido, del gusto y del tacto). Algo hemos hecho mal los humanos para haber llegado a este extremo tan grotesco.
ResponEliminaY del olfato ni te cuento.
EliminaHabria una razón que lo justificaria, nosotros no somos este cuerpo, sólo lo ocupamos temporalmente por necesidad, de ahí el rechazo.
EliminaA veces desconfío de Descartes ¿Y qué importa que nos engañen los sentidos?
EliminaEl escándalo está en el cerebro tras el ojo que mira.
ResponEliminaEl cuerpo desnudo de una mujer o un hombre nunca pude ser indecoroso, como tampoco lo es el amor.
No podemos dejar que los niños contemplen este mural, pero podemos dejarlos sentados frente al televisor viendo escenas violentas y "gores" de alguna película del tres al cuarto.
Que asco de moralidad de vía estrecha.
També hi ha una part del poble que pensa al contrari i han autoritzaat a que Dejuan torni a pintar el mural.
ResponElimina