💭El Govern de la Generalitat ha desconvocat les eleccions el 14-F, la convocatòria que va oferir el 23 d'octubre, amb una Rt a 1,46 i la corba en plena escalada. Ha desconvocat, no ajornat, o sigui que el 30 de maig decidirá quan és convoquen de nou les eleccions. En aquell moment es donava per bo febrer. El 21 de desembre, data del decret de convocatòria, la pandèmia no gaudia de millor salut. De fet, el 23 de desembre es tancava la Cerdanya i el Ripollès per la crítica evolució epidemiològica. Després va venir el vaivé de les mesures io-io. I alló de "salvar" el Nadal, i les seves conseqüències. I aquí estem una altra vegada amb l'ensurt al cos. Les dades actuals són dolents i pitjor ens les pinten, però no hauria de sorprendre ja que abans de Nadal se'ns va dir que això és el que acabaria passant i no es va optar per un confinament total.

Salut calcula que cap el 14 de febrer hi podria haver 200.000 persones en quarantena: se'ls hauria de assegurar que puguin votar. Els hospitals, sobretot les ucis, estaran a rebentar, amb l'impacte anímic que suposa. Les restriccions probablement estaran prorrogades fins ben entrada la campanya... Res fa pensar en el 14-F com el millor escenari per a uns comicis, cert. Però tot això el Govern ja ho sabia. Es podria dir que ignora -o fa cas- als experts al seu antull. No està justificat baixar-se del cavall a meitat de la carrera. Temps ha tingut. Les eleccions es podrien haver celebrat el 14-F. Sí. Sota una premissa: el Govern havia d'oferir el sufragi amb totes les garanties democràtiques i sanitàries. Tan difícil era? Distància, mascareta i potser pantalla. Vot per correu i recollida a domicili per aïllats i contactes. Tests d'antígens per als membres de la taula i exclusió dels de risc. Més punts de votació per evitar aglomeracions. Horari especial per als vulnerables. A les residències se'ls podria portar les urnes...

Estaran obertes les escoles i tancarem els col·legis electorals. Es podrà anar esquiar, a treballar, a examinar-se, a el teatre, agafar el metro... (volten per la xarxa unes imatges de FFCC de la Generalitat amb els vagons curulls de gent)¿però no es por anar a votar? A Portugal ho faran, el proper 24 i en confinament total. Al marge dels interessos electorals d'uns i altres, resulta descoratjador comprovar que aquest Govern es veu incapaç de garantir res. Serà capaç més endavant? ¿El 30 de maig? ¿Després de salvar la Setmana Santa i amb la campanya de vacunació sense acabar?. I la culpa, tota la culpa és de Salvador Illa, per presentar-se a aquestes maleïdes eleccions. A qui se li ocorre.