💭El canvi climàtic és una realitat i els mètodes per combatre-ho tiren d'enginy i imaginació. El projecte SCoPEx, liderat per la Universitat de Harvard (EUA) finançat per Bill Gates, es podria considerar un dels més originals. L'experiment es dirigeix ​​a frenar en un futur l'escalfament global anul·lant part de l'efecte dels raigs de Sol. Com? Amb materials llançats a l'atmosfera.

L'element clau del pla és un globus científic. L'aparell ha de primer elevar 20 quilòmetres a l'atmosfera, segons expliquen a la web de la universitat. Un cop allà, la seva missió consistirà en llançar fins a dos quilograms de carbonat de calci gràcies a les hèlixs amb les que serà equipat. Així, es crearan pertorbacions atmosfèriques. De fet, la traducció de les sigles de el projecte correspon amb "Experiment de pertorbació de l'estratosfera controlada". El carbonat de calci ha estat escollit per les seves propietats a l'hora de reflectir la llum solar i per com interactua amb els altres gasos de l'atmosfera. A més, es tracta d'un material que abunda a la Terra i no resulta tòxic, encara que no existeix naturalment en l'estratosfera. Un cop alliberat el compost, el globus mesurarà com interactuen les seves partícules entre si i amb l'atmosfera, així com la dispersió de la llum de el Sol causada per aquest. La finalitat última de SCoPEx és avançar en el que es coneix com geoenginyeria solar. L'emergent camp suposa un conjunt de tecnologies que busquen reflectir una petita fracció de la llum solar de tornada a l'espai o augmentar la quantitat de radiació solar que s'escapa de l'atmosfera. D'aquesta manera es persegueix refredar el planeta.

La idea sembla una mica surrealista, perillosament surrealista, sobretot després de veure Snowpiercer, encara que no són els de SCoPeX els únics als quals se'ls ha ocorregut tapar el sol, el Sr. Burns ja ho va intentar fa anys i amb èxit. Un cop més, els guionistes dels Simpsons van per davant de la ciència, així com de la política. Tot plegat, no fa massa gracia, un dia d'aquests amb aquests experiments del professor Franz de Copenhage, acabarem fent un pa com unes hosties.