El problema ha esclatat de nou per una desafortunada coincidència de celebracions religioses en molt pocs metres quadrats considerats sagrats per jueus i musulmans. Jorge Dezcallar.

Dezcallar comenta en el seu article a el periódico, el problema entre Israel i Palestina, o més bé entre l'Estat d'Israel i Hamas, un problena que s'ha reactivat amb els greus incidents dels últims dies, i sobre el qual s'ha parlat abundantment, però potser l'últim paràgraf de l'article per si sol, defineix la complexa situació d'aquesta zona.

"És impossible saber què passarà ara, el que està clar és que s'equivoquen els que creuen que poden enterrar el problema palestí i oblidar-ho. El temps juga en contra d'Israel per raons demogràfiques que posen en perill el seu caràcter democràtic, perquè el que passa col·loca en una situació molt incòmoda als països àrabs desitjosos de normalitzar relacions, i perquè en l'opinió pública mundial i dels mateixos EUA cada vegada guanyen més força les acusacions d'apartheid' (Human Rights Watch) i de crims de guerra en els territoris ocupats (Tribunal Penal Internacional). El futur de la democràcia a Israel passa per resoldre el problema palestí. No veure-ho és ceguesa. "