{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

QUAN SUZY CREMAVA LLIBRES



La senyora de la foto es diu Suzy Kies, i és molt amiga de Justin Trudeau, primer Ministre del Canadà. Quan Suzy s'avorreix, es dedica a cremar llibres. Els fets que trobo gravíssims es varen produir fa un parell d'anys al Canadà, pero ha estat ara quan s'ha sabut la noticia. Escoles canadenques varen destruir milers de llibres, incloent còmics de Tintin i Astèrix, considerats perjudicials per als pobles indígenes. Segons la ràdio pública del Canadà, el 2019 es va dur a terme una important purga a les biblioteques del CSC Providence (Consell escolar catòlic de Providence), que agrupa 30 escoles de llengua francesa a tot el sud-oest d'Ontario, en la qual es van destruir 4.716 llibres infantils. Entre ells es trobaven alguns còmics de Tintín i Astèrix.


La noticia, com m'ha passat en més d'una ocasió l'he publicat a Collonades, però cal difondre-la, per la seva gravetat. O així m'ho sembla a mi.

Publica un comentari a l'entrada

22 Comentaris

  1. Supongo que tendrá su motivo,ya hemos dicho que la sensibilidad de los ciudadanos ha cambiado,de cuando éramos jóvenes en materia de igualdad,racismo y derechos de la mujer.Hubiese sido suficiente con la retirada de las bibliotecas y conversion en pasta de celulosa.Han cometido el error simbólico ,al quemarlos,de aumentar el CO2,imperdonable.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La gente que quema libros ya sabes de que ideología es, se empieza quemando libros y ya sabes como se acaba.

      Elimina
  2. Hoy sería impensable que se editase Tintin en el Congo.
    Tengo todos los ejemplares de Tintin, incluso el esbozo de Tintin en el país de los Soviets, de la Ed Juventud, ejemplar buscado por los coleccionistas, y en cierta medida te puedo decir que Herge era un racista de narices.
    Pero, ayyy, no quemaría ninguno, son guapísimos...y además libros.

    ResponElimina
    Respostes
    1. JO TAMBÉ EL TINC, i estic d'acord de que no es podria editar avui, pero la historia s'ha de respectar, sinó ja podem cremar la Biblia i l'Alcorà per començar, i tantes i tantes novel·les. Es podien limitar a retirarlos de les biblioteques, encara que ni aixó, el millor es deixar-los i explicar a la mainada el qué i el perquè d'aquests llibres.

      Elimina
  3. El Tintín té un rerefons molt raret, per altra banda a les escoles, a les biblioteques i a tot arreu, avui, es llencen llibres a cabassos perquè es renova el fons i cal renovar o morir, no enten tant d'escàndol, jo també en cremaria algun del Massagran o dels d'abans, amb negres folklòrics i absència de nenes en llocs rellevants.

    ResponElimina
  4. Els llibres son avui objectes com qualsevol altra i es poden destruir i llençar, com tot en aquest mon, no entenc la sacralització de la qual encara son objecte, la veritat.

    ResponElimina
  5. Molta gent que compra quatre llibres a l'any i no s'hi gasta un duro s'escandalitza amb coses així, en canvi m'he trobat amb què els més llegidors i consumidors de lectura son, sovint, com passa amb tot, els més liberals en això de la 'destrucció'. Aquests còmics tenen dibuixos molt bonics però el rerefons no s'aguanta gaire, avui, en molts casos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La paraula clau és: respecte. S'ha de respectar l'obra de qualsevol, ens agradi o no, i tenir en compte sempre en quin moment i context s'ha escrit, car és important. En el fons és el de sempre: qui som per jutjar el que es bo o dolent? Res, els llibres a les biblioteques, que és el lloc que els hi pertoca.

      Elimina
  6. Ja el Carvalho en crema uns quants a les novel·les, he, he.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dona, Carvalho nos seria exemple de res, ni tan sols de bona literatura, Vázquen Montalban era un bon articulista pero com a escriptor justejava, o et paria un totxo insuportable com 'y Dios entró en la Habana'.

      Elimina
  7. Júlia, els llibres no s'haurien de cremar, cap d'ells, estan escrits en un context determinat i aixó s'ha de tenir en compte. Ni tan sols s'haurien de retirar, seria millor explicar a la mainada el seu sentit i el perquè es varen crear d'una manera determinada, més instructiu i més eficaç. Es comença cremant llibres i s'acaba com ja sabem que s'acaba. La prova es que aquesta societat canadenca tan puritana és la que es dedicava a assasinar nens i amagar-los en fosses, i pensa que aixó ho han promogut escoles cristianes, que podrien aplicar-se i començar per cremar la Biblia per obscena, pornogràfica i violenta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja,ja,la Biblia con ojos de hoy día, sería para quemarla. Ojo, por ojo. Sacrifica tú hijo...Pero es que eran así de bestias, la vida era muy dura. Claro que ahora tiramos napalm, misiles, seguimos igual . No tenemos solución.

      Elimina
    2. Exacto, CAR RES...o parar el sol, para que los adoradores de YHWH acabaran la faena de matar a cinco mil filisteos que no le jaleaban.
      Con el Corán tres cuartos de lo mismo, pero allí los enterraban vivos...
      Ya ves. Pero tal como dice FRANCESC, los libros en las bibliotecas y que queden de muestra. Es necesario que quede "mi lucha" del Hitler, y la mierda que escribió Sabino Arana, y el pensamiento de Mao y su Libro Rojo; ha de quedar, para muestra y estudio, y para que no se repita, igual que ha de quedar Cien años de Soledad, para saber si se puede repetir algo tan bello.
      Salut

      Elimina
  8. amén Miquel, res de cremar ni destruir, millor educar i ensenyar. Ja deia Wilde que és més fàcil destruir que crear.

    Salut

    ResponElimina
  9. ABRAHAM

    Déu li ordena que elimini
    el fill d'una coltellada.
    Els caps dels camps d'extermini
    eren també gent manada.

    Pere Quart

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¿Cómo le puedes explicar a los nietos quién era quién sino tienes la prueba palpable y legible de lo que escribió? No hay más que leer, y leer y leer, y es por ello que el totalitarismo en general mandan quemar los libros, para que no queden pruebas.
      Ojalá hoy nos quedaran los restos de la Biblioteca de Alejandría, o la que quemaron los serbios en la antigua Yugoslavia.
      Una abraçada

      Elimina
  10. D'ací la gravetat d'aquests fets al Canadà, un acte totalitari de base, de puritanisme tranuitat.

    Salut.

    ResponElimina
  11. Lo siguiente será tirar las pirámides de Egipto, símbolo de la dictadura del "heteropatriarcado" en Egipto, hay que quemar Abu Simbel que era del fascista y machista Ramses II (ese machista que tuvo 99 mujeres), que digo quemar hay que volar Abu Simbel y Karnak, que no quede rastro, como de los Budas de Bamiyan destruidos por personas de similar visión del mundo.
    Por no hablar de destruir acueductos construidos por fascistas romanos, la Capilla Sixtina construida sin mujeres (que pérfidos), La Venus de Milo por el uso sexual del cuerpo de la mujer, La Piedad de Miguel Angel porque nos muestra una mujer débil cuya única virtud es ser madre, el Partenón de Atenas (allí no entraban mujeres y no tenían derecho de voto) y no nos olvidemos de dinamitar la Gran Muralla China construida con trabajo esclavo.
    Quitemos de los libros a Alejandro Magno, Publio Cornelio Escipión, Aníbal, Julio Cesar, Trajano, despojémonos de Belisario, de Cervantes (que no escribió la quijota el muy machista), de Shakespeare y su Otelo, de Colon, de Napoleón...
    Nosotros tenemos "la verdad" dicen estos putos "iluminados", gente muy peligrosa, gente a combatir.
    Ya sabemos que se puede esperar de estas alimañas infames que queman libros, asquerosos inquisidores.

    Un saludo y disculpa las descripciones (que no insultos).

    ResponElimina
  12. Yo los quemaría todos los libros, hasta el libro gordo de Petete, problema resuelto y todos contentos.

    ResponElimina
  13. Últimament estic llegint Josep Pla que era de dretes i fins i tot franquista ..... però és un goig que no m'ho vull perdre. Una cosa és la ideologia i la persona i un altra l'obra. No és pas fàcil esbrinar-ho

    ResponElimina
  14. Llegir Pla és un plaer en tots els sentits, tot i els seus contrasentits.

    ResponElimina