Els que pensàvem que el canvi climàtic ens anava a tornar a l'edat de pedra ens equivocàvem. Serà l'edat del pedal. Coldplay acaba d'anunciar que la seva pròxima gira mundial serà verda i sostenible, un oxímoron, el de mundial i sostenible. La solució sembla treta d'un capítol de Black mirror, i a més tampoc van haver de buscar molt, perquè es tracta del segon de la primera temporada. Es titula Quinze milions de mèrits: en una societat en què el sobrepès està mal vist i les persones viuen en espais tancats, que em sembla que hi ha una relació evident entre les dues circumstàncies, la gent es guanya la vida pedalant en bicicletes estàtiques per produir energia mentre reben un bombardeig d'imatges publicitàries en les parets. A més pedaleig, més mèrits, la moneda virtual.

Els músics de Coldplay estan fent justament molts mèrits per encapçalar aquest moviment lampedusià de tocar alguna cosa per no canviar res i que tots pensem que estem salvant el món mentre vivim com sempre, de nou un oxímoron i ja en van... Els fans, explica Chris Martin, s'encarregaran com en la distopia televisiva de procurar l'energia per als shows saltant i pedalant en bicicletes estàtiques, que si fossin bicicletes de veritat per mi que s'instal·lin per sempre a Barcelona, ​​com les antigues companyies de teatre que representaven durant trenta anys la mateixa funció, i així ens pacifiquen els carrers.

Tot està molt pensat, perquè la gira musical començarà a Costa Rica, país verd on no arribaran nedant, pedalant sí que podrien, amb paciència, i de pas veurien com està el món fora dels avions privats. També s'utilitzarà com a font d'energia oli de cuina reciclat, tots a fregir seitons. Per la resta, segur que l'espectacle estarà molt bé i de fet ja hi ha bufetades per aconseguir les entrades, proposo que l'energia que desprenen es feu un ús pacífics. El futur vindrà amb una paella a la mà, o pedalant. A les fàbriques s'instal·laran bicis estàtiques, en els gimnasos, a les cases, amb plaques com les solars. Black mirror la va clavar anticipadament. No explico com acaba l'episodi. - Isabel Gómez Melenchón - lavanguardia.