L'acord de matinada dels transportistes amb el Govern, el mateix Govern que exaspera per la seva lentitud a prendre decisions, sembla que ha acabat totes les aturades a la cadena de subministrament. El pacte es va forjar per fi però no amb tots: es va despenjar aquest sector minoritari del transport del qual tant es parla i tan malament, i sense novetat al front de moment.

Però que ningú no es preocupi, als súpers hi ha de tot: si falta algun producte és per l'amuntegament que fan alguns absurdament. Que aquests transportistes mantinguin la seva extorsió està malament, però no amenaça de buidar els rebosts i els frigorífics de les llars. Pot ser que faltin determinats productes en lineals de supermercats, encara que ni a tots ni a tot arreu. A la gran majoria de comerços hi ha de tot i en quantitat. En aquesta crisi hi ha hagut un interès a generar caos, sobretot per assenyalar el Govern, que certament no ha estat gaire diligent. I és clar, el caos desencadena la histèria. Ho vam veure amb la covid. Com a éssers humans, la por ens afecta i ens comportem de manera irracional. A força de passar per la televisió una vegada i una altra les mateixes quatre imatges de prestatgeries buides o de publicar-les amb idèntica intensitat a les xarxes socials s'ha creat una alarma que no era tal i alguns han caigut de cara al trampa.

Així s'ha activat als supermercat un clàssic de l'apocalipsi postmodern:l'efecte Bé Giffen. Primer li va tocar a l'oli de gira-sol per el conflicte d'Ucraïna i després a la llet, els cigrons, els iogurts i l'arròs, sense oblidar-nos d'un ja clàssi, com el paper higiènic. No falta producte tant pels transportistes sinó perquè hi ha ciutadans que han fet amuntegament  de queviures sense motiu ja que les grans cadenes de distribució han negat el desproveïment. El que suposa una amenaça real, és aquesta gent, fins al punt que s'ha demanat a la població que controli la seva ansietat acaparadora. Més que res perquè farà pujar els preus, que per la disponibilitat de productes. Uns preus que ja han pujat en alguns supermercats, però no per culpa de la vaga, d'Ucraïna o de Putin. No! han pujat perquè als grans i mitjans supermercats encara hi ha molta mentalitat de botiguer d'abans, d'aquests que tenien trucada la bàscula, o posaven el paper més gruixut a l'hora de pesar, o fins i tot dissimuladament es recolzaven una mica amb el dit al plat de la bàscula. Fins l'apocalipsi següent...