{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

DESOKUPA A PREMIÀ DE DALT



L'Ajuntament de Premià de Dalt, liderat per Junts i amb presència del PSC, ha anunciat aquest dimecres la contractació de l'empresa Desokupa com a assessors en matèria de "recuperació de la possessió de béns immobles ocupats de forma mafiosa o delinqüencial". El mateix consistori s'ha encarregat de fer-ho públic en un comunicat en què fa constar que la companyia, amb múltiples denúncies per protagonitzar coaccions cap a famílies vulnerables i tenir treballadors amb vincles directes amb l'extrema dreta, rebrà uns 3.000 euros de l'administració local. El contracte té una durada d'un any. L'alcalde Josep Triadó defensa que això suposa un pas en la política de "tolerància zero" amb les "ocupacions mafioses", sense aclarir a quina mena de màfies o processos delinqüencials fa referència. En una entrevista posterior a El Matí de Catalunya Ràdio, el mateix alcalde ha assegurat que actualment no tenen cap ocupació al municipi com la que anuncien que volen perseguir. L'objectiu de la contractació a Desokupa, doncs, guardaria relació amb un "efecte dissuasiu". Segons el mateix batlle, l'any passat es van produir tres exemples d'aquestes situacions conflictives.

Triadó ha justificat aquest dimecres al matí la contractació de Desokupa. "Nosaltres no entrem en la seva ideologia, sinó en la seva experiència. Nosaltres valorem els informes de la polícia i l'objectiu és tenir la màxima seguretat possible al nostre municipi", ha explicat el mateix batlle en declaracions al programa Aquí Catalunya, de Ser Catalunya. El pas de la contractació d'aquesta empresa suposa la primera vegada que una administració pública mostra una vinculació directa amb Desokupa, fins ara mantinguda al marge de les institucions després d'anys de denúncies per parts de col·lectius socials. Així, si bé l'empresa ha fet augmentar la seva popularitat com a servei especialitzat en facilitar desallotjaments ràpids al marge dels mandats judicials, una part important d'aquesta tasca s'ha basat en pressionar persones en situació de vulnerabilitat habitacional. 

La decisió ha indignat part de l'oposició del municipi. "En comptes d'aplicar polítiques socials, davant del fet que cada vegada més gent ha hagut de marxar del poble pels preus abusius del mercat, l'alcalde privatitza la seguretat i contracta una empresa amb pràctiques violentes i extorsions en el seu historial", ha assenyalat el portaveu de la Crida Premianenca, Jaume Batlle. 

I que vol l'oposició, o part de l'oposició?. Ja m'agradaria veure si a alguns d'aquests de l'oposició li ocupàven casa seva, a veure com reaccionarien. Una  vivenda ocupada s'hauria de poder desalotjar, no en vint-i-cuatre hores, si nó en vint-i cinc minuts, que és el que poden tardar en arribar els mossos d'esquadra.  I se me'n fot si entre els ocupes hi ha mainada,  Ara tornen a parlar de fer una llei express que permetrá desocupar als ocupes en 24 hores. Ocupes del tipus que siguin, i per més vulnerables que diguin o semblin ser, que en la pràctica no hi ha diferencia, per què no hi cap raó ni causa justa que justifiquin l'ocupació d'una vivenda privada. Això, fins i tot ho ha comprés Ada Colau, a la que ha tocat poder.

Suposo que a la majoria no li agrada el personal, el modus operandi de Desokupa, ni les seves derivacions polítiques, però algú ha de fer la feina bruta en una democracia davant la incompareixença de l'Estat, i sol ser gent com aquests, alló que Donald Rumsfeld en diria: els nostres fills de puta.

Publica un comentari a l'entrada

6 Comentaris

  1. Bueno, por poner esto te caerá la del pulpo. Lo menos que te dirán es que eres un feixiste.
    A lo que vamos. En el único lugar que pasaba era en España. Nadie defiende en Europa a un intruso que entre en tu vivienda (tu con tu escritura) y okupe lo que es tuyo.
    Pero vamos de buenistas y así nos va, que la gente no cree en la Ley, porque esta defiende al okupa delante del dueño de la casa.
    Cuando uno okupa no puede registrase de nada, porque no tiene papeles de nada, por lo tanto ha de robar el agua, pinchar la electricidad y sustraer el gas.
    Por lo tanto deja de pagar las cuotas de escalera, de limpieza, de IBI y de renta. O sea es un parásito y además un vividor/a.
    Se de lo que hablo.
    Un diez para el Ay untamiento
    Por cierto, todas las cuotas que no pagan las ha de pagar el dueño acreditado de la casa, porque sino corre el riesgo de expediente y de recargo administrativo, para eso si que valen los Ay untamientos.

    ResponElimina
  2. El 42% d'ocupacions d'Espanya es produeixen a Catalunya. Avui a la seva parlàven d'ocupacions il·legals referint-se a les mafies, com si les altres no hp fossin. Tota ocupació d'una vivenda privada és il·legal. A l'escala, ara només en tenim un de pis ocupat (n'haviem arribat a tenir 3 de 10) i nomès un era de mafia. Els que hi ha ara ho tenen fàcil, la propietaria va morir sense ningú que l'heretes. Mentre varen quedar diners al banc s'anàven pagant tots els rebuts, però fa un parell de mesos que es varen acabar i ja no paguen el rebut de l'escala. La llum no sabem si la tenen punxada, pot ser que la paguin en diferit atès tots tres, la parella i el fill gran treballen. En fi...

    Salut.

    ResponElimina
  3. Correcto, son unos hijos de puta, pero son "nuestros hijos de puta".

    No me extraña para nada que hayan tomado esta iniciativa los del ayuntamiento de Premiá de Dalt, ante la inoperancia de los jueces, si, los jueces para efectuar los desalojos de los pisos y casas "ocupados" por una mayoría de caraduras que han venido a este mundo a veranear.

    Porque si el juez decide aplicar las leyes vigentes, se efectúa el desalojo, lleven los usurpadores un día o un año dentro de la vivienda. No nos engañemos, las leyes no protegen a los "ocupas", lo que ocurre es que no hay voluntad de ejecutarlas.

    Y me importa un carajo que alguien se ofenda o crea que soy un "facha".

    ResponElimina
  4. Ara no s'estila dir el que dius i que compartexo, s'ha de ser exquisitament correcte, hipócritament correcte. Parlaven avui a TV3 d'ocupacions il·legals referint-se a les mafies. Collons! totes les ocupacions son il·legals, de la primer a la última.
    Aixó dels jutges és un desastre, no són d'eixe món. Has escoltat als del cas Neymar. Pa mear y no echar gota.

    ResponElimina
  5. No, no se res del cas d´en Neymar, ho cercarè. . .

    ResponElimina
    Respostes
    1. https://cronicaglobal.elespanol.com/vida/frases-polvareda-juez-caso-neymar_730925_102.html

      Elimina