A VOLTES AMB LA IADes del moment que vaig tenir coneixement del ChatGPT, vaig intuir que no era una joguina informàtica més, no era un tamagochi ni el Metavers. En realitat, el ChatGPT és a la quotidinaneïtat el que va ser la calculadora en el seu moment a les aules. Encara és un nadó que creixerà i que, com tot en la intel·ligència artificial, no és per si mateix bo o dolent. Però hi ha alguna cosa que sí que sabem: que no saber. I no saber si una creació literària, una decisió empresarial o política és humana o un bot d'intel·ligència artificial potser sí que és dolent. La intel·ligència artificial canviarà les cadenes de valor, el mercat laboral, les estructures socials i la nostra vida - diuen -. Per això, hem de saber que ho farà per decisió humana. Potser li estem donant més importància de la que realment té, o potser és que som conscients del seu potencial, pel bo i pel dolent. Convé no oblidar que el ChatGPT és útil per a un elevat segment de població, sobretot els nadius digitals, ja que els nadius analògics poc el necessitem. No és del nostre temps. M'hi vaig acostar curiós en un primer moment, però aquí va acabar la meva incursió, al cap i a la fi, el ChatGPT té unes funcions que nosaltres ja fem servir per escriure un article, només que estalvia l'esforç de xafardejar per la xarxa recollint informacions diverses. No es tracta de renegar de la IA, ni d'escriure amb una vella Olivetti com l'Espinàs. Com tot en la vida, de la IA cal aprofitar el que ens convé i interessa i rebutjar la resta. De moment amb San Google i fent cas omís a Twitter, anem tirant.

Comparteix:  

Comentaris

 1. Nos guste o no, la IA ya forma parte de nuestras vidas y eso es imparable.

  ResponElimina
 2. En la granja de Pepito IA IA O. La IA ha venido para quedarse, tirando de tòpico. Però a nosaltres ens agafa massa grans.

  ResponElimina
 3. Hola nois, com esteu? O us ho pregunto al ChatGPT...?
  Avui és notícia que Microsoft implantarà la IA del maleït GPT al seu cercador Bing que vol competir amb Google. Ben aviat, diuen.
  Per la seva banda Google anuncia que el seu nou motor de cerca, serà llançant d'aquí a poques setmanes, basat en IA i en format "conversa"
  No és que la nena hagi vingut per quedar-s'hi, no. És que ja s'ha instal·lat al sofà del saló ia veure ara qui és el maco que la treu. Si és que fins i tot a fet fora al gat...!

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada