HONGRIA: LA NIT DELS VIDRES TRENCATS

El Parlament d'Hongria ha aprovat una llei que permet a qualsevol ciutadà denunciar de manera anònima les parelles homosexuals que tinguin fills a càrrec seu, en línia amb els límits promoguts pel Govern de Viktor Orbán a la comunitat LGTBI per tal de protegir-los la infància. El text, avalat aquesta setmana pels diputats, autoritza que els ciutadans puguin alertar les autoritats d'aquells comportaments que suposadament violin "el paper del matrimoni i la família reconegut a la Constitució" i que no tinguin en compte els drets dels nens a identificar-se "amb el sexe de naixement", segons Bloomberg.

La Constitució especifica que el matrimoni és una unió "entre un home i una dona" i afegeix que "la mare és una dona i el pare és un home", cosa que implica prohibir per llei qualsevol model d'adopció o acolliment per part de parelles homosexuals. El Govern també ha pres mesures per limitar continguts o al·lusions a la comunitat LGTBI a les escoles, argumentant que correspon a les famílies decidir l'educació dels fills. Tot i això, les seves polítiques han generat dubtes entre organitzacions defensores dels Drets Humans, així com a la Comissió Europea.

L'Executiu comunitari ha portat Hongria davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per la controvertida llei contra la pedofília i la protecció del menor, sota la premissa que és discriminatòria i atenta contra els drets del col·lectiu LGTBI.

La nit dels vidres trencats sobrevola Hongria pel col·lectiu LGTBI. No sé fins a quin punt la UE hauria d'intervenir, encara que la UE com l'ONU serveix de poc. Compte en menystenir aquests moviments d'extrema dreta dels que sovint ens en fotem per la seva garrularia, com VOX. En principi els menysteníem com Urban a Hongria, i ja veieu cap on va la deriva del seu govern.

Vaig guardar silenci  - Martin Niemöller 

Quan els nazis van venir a buscar els comunistes, 
vaig guardar silenci, 
perquè jo no era comunista, 

Quan van empresonar els socialdemòcrates,
vaig guardar silenci,
perquè jo no era socialdemòcrata, 

Quan van venir a buscar els sindicalistes, 
no vaig protestar, 
perquè jo no era sindicalista, 

Quan van venir a buscar els jueus, 
no vaig protestar, 
perquè jo no era jueu, 

Quan van venir a buscar-me, 
no hi havia ningú més que pogués protestar.
Comparteix:  

Comentaris

  1. Pondría tantas cosas que yo mismo después me arrepentiría.
    Ojo con Rusia, Bielorrusia, Korea Norte, Nyamar, Nicaragua, China...si, lo se, son regímenes de tendencia ¿izquierdista?, no, son totalitarios. Este tipo de régimen proclama que los hijos son del estado, que el estado hay que defenderlo, y que los homosexuales al no poder tener hijos no defienden al estado. Es el fondo de la cuestión.
    La otra parte, la de los estados constitucionales con cámara presidencial o monárquicos, siempre bajo el efecto de un Congreso, nos pondrá la excusa de la religión, la maternidad, la familia en su ejemplo de María y José, y que los hijos los trae Dios al mundo. Que sin un hombre y una mujer no hay concepción, y que sin estos dos parámetros todo lo demás es antinatura.
    Ya tenemos los dos sistemas de una misma moneda, donde el que se jode siempre es el ciudadano, pues por una por un sistema o por el otro, siempre sale apaleado.

    ResponElimina
  2. La deriva que estan agafant alguns països és preocupant, sobretot pel col·lectiu LGTBI.
    Compte amb aquest argument: los homosexuales al no poder tener hijos no defienden al estado. I els capellans?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esos hacen religión, la fabrican, la misma que dice que sólo es posible los hijos sin son concebidos por una pareja. De todas formas, hay paises que declarándose ateos (Rusia o Bielorrusia) tiene una iglesia ortodoxa que les acompaña, en este caso es el Patriarca Cirilo, y su tendencia es ultraconservadora.

      Elimina
  3. Si, el Patriarca Cirilo em recorda una escena d'Aguirre o la colera de Déu, en què un soldat pregunta al Frare: Però vostè, l'església al costat de qui està?. I el Frare li contesta: Al costat dels poderós fill meu, sempre al costat dels poderosos.

    ResponElimina
  4. A ver, en Hungría hay un factor que aquí no tenemos, un nacionalismo hipertrofiado y con un fuerte complejo de inferioridad con respecto al resto de naciones europeas. Y una cosa alimenta a la otra.

    Orban ha explotado ese sentimiento de inferioridad en provecho de su discurso nacionalista. Y por desgracia, las sucesivas crisis han amplificado su mensaje entre los votantes.

    Aquí, el discurso de VOX es bastante simplista y de encefalograma plano, y hasta en el fascismo hay gente inteligente que sabe distinguir el cartón-piedra. La "gilipulluá" de la moción de censura con Tamames ha descubierto del todo sus carencias.
    Por suerte. . . .

    Saludos

    ResponElimina
  5. Esperem que sigui com tu dius, però els de VOX (vegis Castella i Lleó), a la que toquen poder són molt perillosos.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada