Un mitjà de comunicació kuwaitià ha presentat una presentadora de notícies virtual generada utilitzant intel·ligència artificial, amb plans perquè llegeixi butlletins en línia. "Fedha" va aparèixer dissabte al compte de Twitter del lloc web Kuwait News com la imatge d'una dona, amb els cabells clars al descobert, vestida amb una jaqueta negra i una samarreta blanca.
El mitjà digital està afiliat al Kuwait Times, fundat el 1961 com el primer diari en anglès de la regió del Golf. Abdullah Boftain, editor en cap adjunt dels dos mitjans, va dir que la mesura és una prova del potencial d'AI per oferir "contingut nou i innovador".
El ràpid ascens de la IA a escala mundial ha plantejat la promesa de beneficis, com en la cura de la salut i l'eliminació de tasques mundanes, però també temors, per exemple, sobre la possible propagació de desinformació, amenaça per a certs treballs i la integritat artística.
Sorprèn que la imatge i la vestimenta de la presentadora virtual, siguin les d'una dona occidental, lluny de l'estereotip de la dona àrab. Si ho fan perquè no s'ofenguin els puristes religiosos ho podria entendre, encara que segurament els semblarà més heretgia que hagin escollit una imatge d'una dona occidental.
Clar que amb el dirigits que estan els presentadors i presentadores de les televisions, i no només a Kuwait, em pregunto quina serà la diferència, potser és que aquesta imatge virtual donarà una notícia Fedha i una altra de calenta.
El fet no és nou, al Japó, Xina al 2020, Corea de Baix i Rússia ja fa han fet provatures amb presentadores i presentadores virtuals. I a Itàlia, ja pel 2016 en una televisió local havien fet alguna provatura. Els espectadors de La 1 de TVE tenen l'oportunitat des de l'any passat, de conèixer una nova cara de la cadena pública. Això sí, és una cara que no existeix realment, ja que és un nou personatge que barreja un cos real amb un cap virtual. El seu nom: Mapi. I les reaccions en començar a promocionar-la a Internet ha estat de mofa i terror a parts iguals.
Todo esto me supera, de verdad.
ResponEliminaNoi, com deien a les sarsueles: Las ciencias avanzan que es una barbaridad.
EliminaSalut.
No creo que debamos angustiarnos más de la cuenta, es natural que aparezcan presentadores y todo tipo de figuras públicas egnerados por las IAs. En música esto lleva ocurriendo desde hace años, hay numerosos grupos musicales virtuales, desde Alvin y las ardillas que a pareció en los 60 a los Gorillaz o la muñequita nipona Miku Hatsune que apareció a principios del 2000 con el único propósito de servir de imagen publicitaria y terminó siendo una celebridad con millones de seguidores y hablamos de un holograma jaja pero esto no significa que desaparezcan los de carne y hueso, se conciliará la existencia de ambos y cada quien elegirá lo que mejor le parezca, ahora estamos en plena resaca IA; )
ResponEliminaMuchos besos!
Además, la diferencia entre un presentador o presentadora virtual y el físico tampoco se notará mucho. Por cierto, también ABBA se han apuntado al tema.
ResponEliminaUn abrazo.
Yo, lo que quiero son inspectores de hacienda virtuales; que los puedas insultar e incluso endosarles una hostia y que no te puedan denunciar.
ResponEliminaBen vist, i que siguin virtuals també els polítics i els testimonis de Jehovà.
ResponElimina