A Argentina, s'anomena «ñoqui» un empleat públic que només va a la feina el dia 29 per cobrar. A Espanya no tenim (crec) una paraula específica per a algú que faci això i només ens sona al plat italià perquè el terme és una argentinització de gnocchi, un tipus de pasta italiana que tradicionalment es menja els dies 29 de cada mes. Per això, als empleats que cobren sense treballar se'ls diu nyoquis, perquè només apareixen al seu lloc a final de mes per rebre el sou. Això ve de l'Argentina, terra de psicòlegs. A Espanya això no passa ni passa, ni s'esdevé que no és poc, aquí ja ni cobraran el 29, els hi ingressen al compte corrent els de l'erari.
La diferència entre els nyoquis argentins i els espanyols és que els d'allà cobren sense treballar i no prenen decisions, cosa que és un alleujament. Els d'aquí legislen i donen lliçons d'eficàcia i de bon govern, sense adonar-se que són els besucs del pòquer. Com expliquen al confidencial, si un jugador de pòquer no sap qui és el besuc de la taula, és que el besuc és ell. Si un legislador, governant o jutge no sap qui és el nyoqui del negociat, és que el nyoqui és ell. Mentre a l'Argentina no és gaire difícil identificar els nyoquis, la majoria només apareixen al seu lloc de treball el dia de cobrament, a Espanya estan infiltrats a l'Administració i la política. No només cobren. Fan com que treballen. I prenen decisions, cosa que és pitjor. Pitjors són els nyoquis que, a canvi de prerrogatives injustes i emoluments que no són merescuts, aproven lleis que ni llegeixen ni entenen. La disciplina de vot, el totalitarisme infiltrat en els partits, els obliga a validar-les, sota pena de ser exclosos de les llistes de la següent legislatura o privats de poltrona giratòria o un exili daurat, una vegada cessin i deixin de fer mal. ¡Quins hàbils s'han tornat les elits extractives! Si el seu analfabetisme funcional li ho permetés, constatarien com durant les darreres legislatures, incloent-hi la que acaba de finalitzar, han aprovat bateries de lleis infumables i mal redactades, indignes d'una democràcia liberal que base el funcionament en l'imperi de la justícia, el respecte a la presumpció d'innocència i la classe mitjana. No es queixin que perdin vots. A més, el que pretenen és instaurar una “democràcia no liberal”, com a Polònia. Anem camí, apropant al mateix extrem l'esquerra i la dreta, agermanant la intransigència. Torni vostè demà!.
Los ñoquis son de relleno de patata, eso es lo que se come la última semana, porque no hay nada más. Es igual que aquí a partir del día 23/24 por los entresijos del patio interior, de los ventanales de la cocina, se escucha la guerra de los tenedores con los huevos batidos....en tortilla, en tortilla de patatas, en huevos fritos con pan, en huevos revueltos,
ResponEliminafinal de mes...
Hi ha quelcom pitjor que un argentí o un italià, un italoargentí. Ep! un italocatalà no eh. No fotem, que és gent de bona fusta. Per cert, dues coses, varen dir ahir que faran l'adaptació teatral de 'el dia del Watusi' de Casavella.- Dues, el nostre amic fa unes fotos que se surt, les coses com siguin.
ResponEliminaNo sé com anirà l'obra de teatre, de moment veig que escriuen Casavieja en comptes de Casavella.
https://es.teatrebarcelona.com/espectacle/los-juegos-feroces-el-dia-del-watusi-vol-1
La adaptación será compleja, no la veo factible, no está hecha para obra de teatro, quizá para cine, no se, pero no la veo obra de teatro. A ver que sucede
EliminaDos: Creo que lo mejor es mantenerse al margen, cualquier cosa que se diga, en pro o en contra, podría considerarse como ofensivo, dado el cariz receptor, ya pasó en otra ocasión con otra buena persona que se ofendió porque se pensaba que se le tomaba el pelo. Así que non coment.
Tres: de momento esto no marcha...Casavieja, como que no.
Salut
Ho dic sincerament, sense ànim d'ofendre, m'agraden molt les últimes fotos. El de Casavieja, m'ha sorprès, pot ser un error de traducció, però no fila bé de moment, veure'm...
ResponEliminaEs cierto, no sabía que un ñoqui argentino era un funcionario que no da palo al agua, aquí la inmensa mayoría de los políticos son ñoquis, y si no que se lo digan a esos de tu entrada anterior en Castilla y León que habiendo aprobado una prestación desde hace 10 años, la proponen como descubriendo la pólvora, hoy. La mediocridad de nuestros políticos es directamente proporcional a su ineptitud para moverse con solvencia en otros ámbitos profesionales, a falta de nada mejor recalan en la política e inversamente proporcional a su incapacidad de reconocer sus errores y corregirlos, de ahí que a algunos se les saque a empujones porque por si mismos, no salen ni con lejía y más en este país que la dimisión voluntaria, no la contempla nadie, ni aun pillándolos infraganti robando el Banco de España ; )
ResponEliminaAbraaazo grande y sonrisa cómplice ; )
Lo de los inéditos de Castilla y León és de nota. Pasa de ñoqui a inútil total, presentarse sin referencias. Ya dice siempre Miquel que nos gobiernan los últimos de la clase.
ResponEliminaUn abrazo