Kayed Hammad, és un traductor que resideix al barri d'Al-Nasser de la Franja de Gaza, que "enveja els morts", ja que poden per fi deixar de patir. Cada deu minuts de mitjana un palestí mor, cada deu minuts un palestí aconsegueix descansar. És així com ha relatat en una entrevista per a TV3 la situació que es viu sobre el terreny. Desolació i incertesa és el que predomina a les cases dels supervivents que encara aconsegueixen mantenir-se drets. No és el seu cas, ja que la seva va ser bombardejada i ha hagut de refugiar-se a una altra casa on no té garantida la seva estada. "No tinc on quedar-me, no em queda res", es lamenta Hammad.
Hi ha molt poca diferència entre estar viu o mort". El supervivent palestí, parlant històricament del conflicte, relata el patiment que ha viscut el seu poble des de l'any 48 sota la constant amenaça d'Israel i, des de fa uns 17 anys, comenta que el conflicte a la franja de Gaza s'ha intensificat, qüestió que titlla d'insuportable. "Utilitzem camions frigorífics per guardar els cadàvers i poder-los enterrar en un futur. Encara hi ha més de 1.200 persones sota la runa i el 50% són nens",
En ser preguntat sobre l'imminent atac terrestre que planteja Benjamin Netanyahu, primer ministre d'Israel: "El pitjor que pots fer és enfrontar-se a algú que no té res a perdre. No m'importa que entre Netanyahu, que vingui. Tant me fa morir per el míssil d'un avió o d'un tanc, ja no queda res a perdre. Lluitarem com puguem fins al final."
La major part de la població ha estat obligada a una evacuació cap al sud de Gaza, deixant enrere la seva vida i on la situació que es viu és molt precària. "No tinc aigua corrent ni llum, tinc garrafes d'aigua no potable i amb això ens valem", ha assegurat el traductor palestí. A més, els recursos alimentaris de què disposen són molt escassos. Tot i això, Hammad comenta que "aquesta situació fa que se't tregui la gana". "Únicament he pogut aconseguir algun pa de pessic i 2 o 3 llaunes de tonyina, mengem una vegada al dia", descriu desolat.
El pitjor que pots fer és enfrontar-se a algú que no té res a perdre. No m'importa que entrin".L'ajuda humanitària es fa esperar ja que Israel està bloquejant l'accés malgrat les crides de les Nacions Unides davant la gravetat de la situació dels civils. "No ha entrat al territori cap mena d'ajuda humanitària. Ni una ampolla d'aigua ha entrat a Gaza. És un teatre, només serveix perquè la gent amb doble nacionalitat que habita a la franja siguin alliberats. La intenció d'Israel és quedar bé amb la resta de països amb què comparteixen nacionalitat i intentar cobrir l'embalum perquè no siguin testimonis del que està passant aquí realment", ha conclòs amb contundència. El vídeo està restringit als menors, l'haureu de veure a Youtube. La restricció als menors per veure aquest vídeo és part d'aquest puritanisme hipòcrita que ens envaeix.
Lo he escuchado, más bien, visto.
ResponEliminaInconcebible, de verdad.
I a 3 hores 54 minuts de Barcelona
EliminaYo, lo siento mucho, pero mi equidistancia, ese concepto tan blandido por las redes, se me ha disuelto como un azucarillo en un vaso con agua caliente. Por lo que ami respecta, que nunca más vuelvan a lloriquear en la fiesta que llaman Yom Hashoá o el día de la Memoria del Holocausto. Y que no me vengan con que no es comparable. Sé que seis millones no es lo mismo que 2800 (hasta ahora) muertos. Pero, me da igual, es un asqueroso crimen de guerra; intencionado, planeado y que espero que paguen algún día.
ResponEliminaY otra cosa: Chulean y presumen de su superioridad militar, pero que nadie se engañe, lo hacen porque saben que EEUU se lo permite. Solo con que los gringos retiraran su apoyo y veríamos como todo esto paraba inmediatamente. Los intereses geopolíticos son muy complicados, pero a la vez muy transparentes. Asco de mundo.
Ricard, Has de separar Hamas dels palestins de Gaza, i a Netanyahu de molts israelians. No tots són culpables, també hi ha innocents a ambdós bàndols.
ResponEliminaEl que dius, és cert i ho tinc en compte, no ho dubtis. Però, tot i això, no n'hi ha prou perquè pugui canviar la meva postura. Mira: tots els fenòmens tenen una causa i un efecte. Absolutament tots. I aquest també. Això és tot el que necessito per formar la meva opinió. Tota la resta només són matisos interessats. El que vulgui, que cerqui la causa i l'analitzi.
EliminaLa causa, l'origen del conflicte es remunta a 1948.
ResponEliminaHo sé, estic al cas. I en aquesta causa hi ha, molts agents (que la van motivar en no tancar bé el tractats) Sembla que ningú es vol preguntar perquè ha hagut tanta tolerància amb la usurpació de territoris durant tants anys.
EliminaPerquè els Israelians han tingut el suport dels EUA i Alemanya també, amb els seus remordiments de consciència pel que els varen fer a la Segona Guerra Mundial.
ResponElimina