Kayed Hammad, és un traductor que resideix al barri d'Al-Nasser de la Franja de Gaza, que "enveja els morts", ja que poden per fi deixar de patir. Cada deu minuts de mitjana un palestí mor, cada deu minuts un palestí aconsegueix descansar. És així com ha relatat en una entrevista per a TV3 la situació que es viu sobre el terreny. Desolació i incertesa és el que predomina a les cases dels supervivents que encara aconsegueixen mantenir-se drets. No és el seu cas, ja que la seva va ser bombardejada i ha hagut de refugiar-se a una altra casa on no té garantida la seva estada. "No tinc on quedar-me, no em queda res", es lamenta Hammad.

Hi ha molt poca diferència entre estar viu o mort". El supervivent palestí, parlant històricament del conflicte, relata el patiment que ha viscut el seu poble des de l'any 48 sota la constant amenaça d'Israel i, des de fa uns 17 anys, comenta que el conflicte a la franja de Gaza s'ha intensificat, qüestió que titlla d'insuportable. "Utilitzem camions frigorífics per guardar els cadàvers i poder-los enterrar en un futur. Encara hi ha més de 1.200 persones sota la runa i el 50% són nens",

En ser preguntat sobre l'imminent atac terrestre que planteja Benjamin Netanyahu, primer ministre d'Israel: "El pitjor que pots fer és enfrontar-se a algú que no té res a perdre. No m'importa que entre Netanyahu, que vingui. Tant me fa morir per el míssil d'un avió o d'un tanc, ja no queda res a perdre. Lluitarem com puguem fins al final."

La major part de la població ha estat obligada a una evacuació cap al sud de Gaza, deixant enrere la seva vida i on la situació que es viu és molt precària. "No tinc aigua corrent ni llum, tinc garrafes d'aigua no potable i amb això ens valem", ha assegurat el traductor palestí. A més, els recursos alimentaris de què disposen són molt escassos. Tot i això, Hammad comenta que "aquesta situació fa que se't tregui la gana". "Únicament he pogut aconseguir algun pa de pessic i 2 o 3 llaunes de tonyina, mengem una vegada al dia", descriu desolat.

El pitjor que pots fer és enfrontar-se a algú que no té res a perdre. No m'importa que entrin".L'ajuda humanitària es fa esperar ja que Israel està bloquejant l'accés malgrat les crides de les Nacions Unides davant la gravetat de la situació dels civils. "No ha entrat al territori cap mena d'ajuda humanitària. Ni una ampolla d'aigua ha entrat a Gaza. És un teatre, només serveix perquè la gent amb doble nacionalitat que habita a la franja siguin alliberats. La intenció d'Israel és quedar bé amb la resta de països amb què comparteixen nacionalitat i intentar cobrir l'embalum perquè no siguin testimonis del que està passant aquí realment", ha conclòs amb contundència. El vídeo està restringit als menors, l'haureu de veure a Youtube. La restricció als menors per veure aquest vídeo és part d'aquest puritanisme hipòcrita que ens envaeix.