Abans de llegir aquest article és important pensar qui són aquells que treballen als nostres carrers netejant-los o recollint la brossa. Els qui cuiden els nostres majors i persones dependents. Els qui col·loquen els maons de les cases i enrajolen els lavabos. Els que recullen les fruites i verdures al camp. Els qui, en definitiva, exerceixen una tasca essencial que altres no volen.

La introducció ve a tomb d'un missatge que el líder de Vox, Santiago Abascal, públic ahir a X després de l'atac terrorista de dilluns a la nit a Brussel·les. El president del tercer partit nacional, present als governs de sis comunitats autònomes i alguns destacats ajuntaments, va plantejar “abatre'ls”. “Sí, a tots els malvats que porten odi, dolor i mort”, va afegir. “A Barcelona, a Brussel·les o a Israel”, va concretar. “Però abans cal impedir-los entrar, i cal fer responsables els que els han obert les portes”, va reblar.

Abascal defensa obrir foc davant d'un sospitós sense ni tan sols preguntar? No és possible respondre que sí. Però els seus seguidors van interpretar que era així. Hi va haver missatges, fins i tot, defensant armar els espanyols. Tal com sona. A la generació d'aquest tipus de comentaris va contribuir que la policia de la capital europea va trigar hores a abatre l'assassí dels dos ciutadans suecs. Fins ahir a primera hora no va ser abatut. “Comet un acte terrorista muntat en una scooter amb una armilla reflectora (no va precisament de camuflatge), s'enregistra la cara, es creua mig Brussel·les i després de quatre hores segueix sense estar detingut”, afirmava @wallstwolverine. “L'avís a navegants sobre la feblesa absoluta del sistema és un poema. Macabre”, opinava Íker Jiménez. - Fernando H.Valls a la vanguardia.

El món es troba en suspens i és important dir les coses pel seu nom. Equidistàncies, cap; als assassins se'ls cataloga com a tal, només per començar. Però també convé moderar els missatges a l'era de les opinions en calent, i no generalitzar. Suggerir que per evitar un atemptat s'hauria d'aplicar una llei del talió de manera preventiva és un discurs perillós, més encara partint d'un representant públic. Al terror se'l persegueix amb mitjans i se li aplica la llei. La resta és demagògia populista que no s'hauria de permetre. El poc curós que és X comparat amb Twitter a l'hora de prohibir imatges d'un pit, insults greus o missatges d'odi, es demostra amb aquest tuit, que ningú no ha censurat. Si aquest no és un missatge d'odi ja em direu vosaltres que ho és. De fet, aquest senyor hauria de ser suspès del seu càrrec polític immediatament i algú l'hauria de denunciar. Cosa que no passarà, estem normalitzant aquests tipus de missatges que es poden llençar amb la certesa d'una total impunitat per part dels miserables de torn. I aquests ho saben...

Hay que abatirles, sí, a todos los desalmados que traen odio, dolor y muerte. Y a ser posible hay que abatirles antes de maten a un solo inocente. En Barcelona, en Bruselas o en Israel. Pero antes hay que impedirles entrar, y hay que hacer responsables a quienes les han abierto las puertas… 
La Gaceta de la Iberosfera
@gaceta_es
La Policía belga abate al sospechoso de asesinar a dos personas en un atentado islamista en Bruselas