Cap excés és bo, ni tan sols les abraçades, per molt amoroses que siguin. I rebre'n 200.000 a l'any deixa les seqüeles, per molt arbre que siguis. És el que està succeint al Monument Natural de les Sequoies del Monte Cabezón, a Cantàbria, on milers de visitants acudeixen cada setmana a abraçar-se a un arbre, un gest que queda bé en xarxes socials i que s'ha popularitzat en extrem com a mesura antiestrès des que es va deixar enrere la pandèmia. Tant és així que l'Ajuntament de Cabezón de la Sal ha posat damunt la taula diverses mesures per "salvar" de les abraçades les preuades sequoies, entre elles organitzar les visites de manera controlada o posar un tiquet d'entrada, a més d'acotar els accessos . "La gent s'abraça als arbres, es degrada l'escorça, fins i tot algun se n'emporta un tros de record", diu l'alcalde. A més de quedar-se "pelats", moltes de les arrels de les 840 seqüoies d'aquest bosc també s'estan quedant a la vista per "l'erosió de trepitjar-los". Per això, l'Ajuntament de Cabezón de la Sal, juntament amb la Conselleria de Turisme i la de Desenvolupament Rural, s'han emplaçat a "fer una volta de rosca" per evitar la massificació de persones.
En l'actualitat, no hi ha la prohibició expressa de tocar els arbres, només es recomana no fer-ho, encara que, segons adverteix el regidor cabezonenc, "en no haver-hi vigilància, una prohibició no evitaria que en algun cas s'abracin als arbres".
Una altra moda, espero que passatgera d'aquesta societat tan especial que tenim és el rucking és una nova tendència on es camina amb pes en una motxilla a l'esquena amb la idea de cremar més calories i aconseguir més potència muscular. Es tracta d'una pràctica exportada de l'Exèrcit dels EUA, molt estesa en aquest país i que arriba a Espanya ia la resta del món.
També tenim els vegans, els corredors matiners urbans (en anglès runners), els Testimonis de Jehovà, fins i tot hi ha un runner al meu barri que corre descalç. No poso ciclistes ni patinetistes perquè són més o menys normals encara que poc respectin les normes de trànsit, ni els vianants, la pitjor espècie urbana, la que més contamina, la que més incompleix totes les normes, potser l'única espècie que hauria de ser erradicada de les voreres i carril bici. Mentrestant, l'excel·lentíssim i reverendíssim Ajuntament de Sabadell, ha pintat els passos de vianants amb fons vermell i franges blanques perquè es vegin, i els seus ciutadans i ciutadanes, ciutadanets i ciutadanetes, jubilats i jubilades, tots iunots fent força, travessen el carrer per allà, i fins i tot a Barcelona els han posat algun semàfor amb la imatge de Mortadel·lo o Filemón, Quan tractant-se de vianants millor hi hagués quedat Chiquito de la Calçada amb la seva particular manera de caminar arrossegant els peus, o com Chiquito ja té el seu semàfor a Màlaga, podrien posar la imatge del seu millor imitador, Joe Biden. Res, que entrem en dillums quasi normal, i és una llauna no haver de treballar. A banda d'això, tot va bé, o no!
passos de vianants amb fons vermell i franges blanques?
ResponEliminaOstras, a vista de dron parecerá la camiseta de un equipo de fútbol ¡
Si la de l'Atleti, els podien haver pintat blau grana.
EliminaTot molt normal. Fins i tot aquests que ben mudats, cada diumenge a les dotze, van a escoltar, acompanyats dels seus fills menors, a un senyor (monsenyor) que fa dos mil·lennis que explica la mateixa pel·lícula.
ResponEliminaSI, L'Atletí, clar que haurien pogut pintar-les fons grana i franges blau marí.
ResponEliminaSaltant des del meu blog i el tema plantilles. Tinc una pregunta:
ResponEliminaCerco una plantilla que tingui la barra lateral retràctil; és a dir, que es pugui amagar o mostrar a voluntat del visitant. ¿Algun suggeriment?
No ho sé, pots eliminar la barra lateral i penjar les dades al footer que te 3 o 4 columnes, com fèiem a la plantilla FAME, o a Magsita que surt només al costat de l'escrit. Pero això de retràctil no en tinc ni idea. He vist moltes plantilles però en aquest sentit, no en conec cap.
EliminaD'acord, continuaré cercant.
EliminaSinceramente , no se cuántos millones de personas abrazan esos árboles , tienen q se muchos muchísimos para que de verdad eso le suponga algún perjuicio , que se caiga la corteza de los árboles no les supo e ni gun problema ..imagínate los alcornoques q se la quita. cómo una envoltura y el árbol sigue ahí tan fresco, creo sinceramente q a veces se saca conclusiones un tanto surrealistas de cosas sin importancia , mejor q se les abrace, incluso en exceso q se les prenda fuego o se les tale q es lo q sí es preocupante ...por lo demás , debo confesar q soy un tanto incivilizada en lo q a educación vial se refiere , cruzó por donde más rápido llego y los semáforos como peatón tampoco los escucho mucho... miro y si no viene nadie, cruzó, pero es q vivo en un lugar pequeño .si viviera en Madrid o ahí en Barcelona estos lujos asiáticos no podría darme los salvo con una pértiga y traje acorazado ;)
ResponEliminaAbrazo fuerte de lunes lluvioso .. peooo.
... reviviremos !!!
Sobreviviremos ...quise decir !!!
ResponEliminaᕦ( ͡° ͜ʖ ͡°)ᕤ
Elimina200 mil abrazos al año, dicen los de Cabezón de la Sal, igual las sequoyas llevan incorporado un calculador de abrazos. Te diré una cosa, abracé una vez un árbol, más que nada por probar, y sinceramente, ni fu ni fa.
ResponEliminaUn abrazo de secano, Aqui no llueve, pero tenemos viento.
Será como dices...
ResponEliminaa mi , la imagen
me alegra , más
siendo lunes, y
es la misma
impresión que
me llevo despues
de mirar los blogs
de Miquel y
Cornado .
No se trata de que nos alegre o no, se trata de preservar los árboles del exceso de abrazos. O eso dicen los de Cabezón de la Sal.
ResponEliminaSi.... pero a mí
ResponEliminame alegra, como
dice María más
arriba, lo lamentable
son las talas y
los incendios, está
historia, al lado de
esto, no es más
que una menudencia,
que a mi juicio, se
controla enseguida,
ah, y bon día .
Una cerca, un recorrido guiado, que cobren una entrada y casas rurales. Turismo rural.
ResponEliminaSaludos
Algo de eso han propuesto los de Cabezón de la Sal, pero es que es alterar el paisaje, podrían destinar una parte del bosque para que la gente abrazase los árboles solo allí. Por cierto, un pueblo precioso...
EliminaBueno, En la actualidad, la superficie compuesta por árboles llega ya al 37 % de nuestro país. Una cifra que en 1990 apenas llegaba al 28 % de la totalidad. A pesar de talas o incendios.
ResponEliminaSaludos.