La il·luminació nadalenca s'ha convertit en una carrera embogida en què mig planeta competeix per veure qui té l'arbre més alt i la ciutat més brillant. Però més enllà del seu impacte energètic lacerant, la contaminació lumínica mata insectes i ocells, i ens impedeix visualitzar el cel. Avui els reis mags tindrien dificultats serioses per poder seguir l'estrella d'Orient que, segons els Evangelis, els guio fins al pessebre on havia nascut Crist. La tradició del misteriós astre, l'explicació del qual podria tenir origen en un fenomen astronòmic ocasionat per una conjunció planetària, està molt arrelada i és a què al·ludeix tota la iconografia de les llums de Nadal. Aleshores, si tot ve d'un únic punt lluminós al cel, per què no tornar la il·luminació nadalenca que hi ha a peu de carrer al seu lloc d'origen, l'òrbita planetària? Convertir tota aquesta exhibició de llums en una nova estrella de Betlem que es veuria durant aquestes dates des de nombrosos racons del món?
Per què no tornar la il·luminació nadalenca que hi ha a peu de carrer al lloc d'origen, l'òrbita planetària?.Sembla ciència-ficció, l'ocurrència d'una ment utòpica o absurda, però és tecnològicament possible, ja existeix un prototip de satèl·lit llest per ser desenvolupat i enviat a l'espai, es diu Espill, ha estat dissenyat per l'estudi d'arquitectura Takk i s'exposarà a partir de l'11 de desembre al vestíbul del DHub. És l'estrella de Nadal que Barcelona proposa al món. "No es tracta d'un projecte d'enginyeria, encara que tecnològicament seria viable, sinó d'una proposta de disseny especulatiu, un artefacte que habilita una conversa sobre els nous senyors de l'atmosfera que estan colonitzant l'òrbita baixa, sobre qui té dret a enviar una nova llum al cel... Perquè quan crèiem que havíem conquerit totes les fronteres possibles, resulta que estem conquerint noves fronteres. La capacitat humana de cercar nous llocs d'extracció mai no s'esgota. I la foscor del cel serà un nou bé a lluitar i protegir”, argumenta José Luis de Vicente, el director artístic del DHub.
Siento no llegar nunca a tiempo a tu blog, como tengo que salir traducir y volver necesito mucho tiempo y a veces no me da .. pero debo decirte, antes de seguir con esta entrada que me encantó tu otra última entrada sobre la Navidad, el fondo no lo comparto , pero la forma, ¡fantástica! .. a veces solo me da tiempo a leerte, ya sabes q suelo ser parca en palabras : ) ¿Por qué esta carrera enloquecida de a ver quien ilumina más su ciudad? por el atractivo comercial y turístico que supone, y si no que se lo digan a Caballero en Vigo, desde que se ha puesto a competir con NY Vigo en Navidad es como un hervidero de gente llegada de todas partes, los comerciantes y sobre todo el sector hotelero y de restauración, están encantados con él, los ciudadanos de la zona y los que aborrecemos las aglomeraciones no.. pero es lo triste de la Navidad ahora se todo comercio, despilfarro y consumo desaforrado… lo de este satélite no lo he comprendido bien ¿ qué hace ¿ Lanzar haces de luz al universo? ¿ es eso? … gracias, abrazo fuerte!!
ResponEliminaVendría a ser como una estrella refulgente que iluminaría a todo el planeta, lo más parecido a la presunta estrella que guio a los tres Reyes de Oriente, menos contaminante y más auténtica.
ResponElimina¿No has visto el traductor al final del sidebar?, debajo del administrador. Y si no, tienes el blog en castellano:
http://www.helenasubirats.blogspòt.com
Un abrazo.
Recuerdo el cometa Halley(me parece que ese era su nombre),se veía muy bien desde Barcelona,varios días Era como la estrella que se pone en los belenes,enorme.
ResponEliminaPoner en órbita una imitación, sería un absurdo,por el tamaño,para que se viera debería ser enorme y en una órbita cercana.No necesitaría focos,se vería por reflejo,como cualquier objeto ,incluida la chatarra.Pero quién sabe,con lo chalados que estamos.
Saludos
Los inventores de esto no son tres cagabandurrieros, saben lo que dicen y se hacen. Dicho esto, yo tampoco lo veo claro, nunca mejor dicho.
EliminaLa Estación Espacial Internacional tiene la medida de un campo de futbol y si tienes la información, se puede ver pasar. Lo que ves es un puntito miserable de luz que tarda unos tres minutos y medio en recorrer toda tu bóveda celeste.
ResponEliminaSi con esas dimensiones y bastantes luces (o reflejando la del sol en sus superficies metálicas) no se ve un pijo mangotero, que me expliquen que diantres quieren hacer estos "iluminados"
Expliquen el projecte, el que passa és que com no tinc ni idea de què va tot això, no ho he mirat, a l'escrit tens l'enllaç: https://www.lavanguardia.com/encatala/20231126/9407053/l-estel-nadal-barcelona-proposa-mon.html
EliminaCom molt bé dius, no són quatre eixelebrats. El que passa és que hom pensa que hi ha molta feina com per a anar llençant patracols amb collonades.
ResponEliminaMillor un sol patracol que totes les il·luminacions a les ciutats.
ResponElimina