TO BREXIT OR NOT TO BREXIT...


Una petició ciutadana davant el Parlament britànic perquè el Regne Unit celebri un altre referèndum sobre la permanència a la Unió Europea ha superat en només 24 hores el milió de signatures. La petició va col·lapsar aquest divendres la pàgina web de la Cambra dels Comuns, a causa de l'alt nombre de persones que van entrar per adherir-se a la proposta.

El text, impulsat per un ciutadà que es va identificar com William Oliver Healey, demana als diputats la "implementació d'una norma per la qual si el vot per sortir o quedar-se (a la UE) està per sota del 60%, amb una participació inferior al 75%, s'hauria de convocar un altre referèndum ".

Sembla que molta gent ha despertat de la seva frivolitat a l'hora de votar, la culpa clar és dels 'chavs', faltaria més, i és que això tan suat i ridícul de que el poble mai s'equivoca a l'hora de votar, ha quedat demostrat que és una bestiesa, el poble gairebé sempre s'equivoca a l'hora de votar en un país democràtic, i en el cas d'Espanya que no ho és, s'equivoca el poble pel sol fet d'anar a votar, perquè ningú hauria de votar demà en aquest succedani d'Estat democràtic que és Espanya, encara que sigui pel fet que es presenti el Partit Popular, la mare de totes les corrupcions, una mare els fills ded la qual tenen molts pares, de la Pàtria.

Publica un comentari a l'entrada

19 Comentaris

  1. El pueblo se equivoca votando, como se equivocan las personas en la vida normal, es por eso, que quienes se presentan a gobernantes deben tener unos principios claros y ser elementos amortiguadores de la volatilidad de la opinión.
    Si se hace una votación en España después de un atentado o de una violacion como las de niñas, sobre la pena de muerte, seguramente saldrá, es democrático, pero no lo veo racional.
    Se necesita gente con profundidad y capacidad de decisión, no gente para convocar elecciones, un tanto, como decirlo... torticeras y estúpidas. Personalmente no veo a nadie asi en el panorama actual, siempre he votado, mañana no se si lo haré, la verdad.

    Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. así és Daniel, yo votaba últimamente en blanco, pero hoy no lo haré, votaré por una opción, la que a mi juicio es la menos mala.

      Elimina
    2. PELETERO, el problema no es el sistema, és el factor humà, ben mirat qualsevol sistema ben emprat és vàlid, si no fos pel factor humà. i aquí estem encallats

      Elimina
    3. PELETERO, el problema no es el sistema, és el factor humà, ben mirat qualsevol sistema ben emprat és vàlid, si no fos pel factor humà. i aquí estem encallats

      Elimina
  2. La gent no s'equivoca en els referèndums, vota el que li sembla escoltant qui vol o qui pot amb la informació-desinformació que té. Jo, que penso que Gran Bretanya no ha fet un gran negoci, no tinc idea del seu futur. Millor, pitjor que si es queden? Resposta impossible.
    Per altra banda, i fixant-me amb el que diu Temujin, no entenc perquè les decisions han de ser racionals i que algú m'ho expliqui seria una feina abocada al fracàs.
    La gent només s'equivoca quan compra duros a quatre pessetes o lliures a..., i encara.

    ResponElimina
    Respostes
    1. MIQUEL, s'equivoca, si no ho fes, d'entrada no aniria a votar ningú, o ho faria tothom en blanc, l'error és ja votar en si mateix algun partit.

      Elimina
  3. La democràcia no es va inventar per prendre decisions correctes. Es va inventar per legitimar la presa de decisions, per legitimar el poder, per res més que ja és molt.

    Pensant que la gent s'equivoca quan vota és, en sí mateix, ja un error.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pienso que la democracia se invento para limitar el poder, no para acapararlo.

      Elimina
    2. Para legitimarlo. Para que no se ejerza el poder en nombre de Dios, por ejemplo. La no acaparación de poder es una derivada en la separación de poderes.

      Elimina
    3. Jo ho veig al revès, l'error es votar una opció política, en el ben entés que aquí no estem dins una democràcia, de fet, no hi hem estat gairebè mai, potser al començament de la transició ens hi vàrem acostar.
      Honestament, jo avui no hauria de votar a cap opció, ni al PAC, votaré la menys dolenta per mi, però sense cap convenciment i sobretot sense la il·lusió de les primeres eleccions, aquesta il·lusió com la de mocràcia, ens l'han robat.

      Elimina
  4. Me pasa igual que a ti , FRANCESC PUIGCARBó.¿votar ?..¿a quién ?, ano iría, pero lo haré.
    Y pienso hacerlo a la opción menos mala, pero menos mala para mí, porque el voto no es más que una opción egoísta. Uno vota lo que cree que más le conviene, no lo que creé que le conviene al país.
    En fin, no tenemos políticos a la medida del momento, y el momento es complejo, muy complejo. Y entre nosotros, tampoco tengo claro que es lo que me conviene...
    Al igual no voy...
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. no hi cap opció seriosa, mira, s'ha de triar la menys dolenta o que ens sembli menys dolenta. O votar al partit animalista que parla de ciutadans persones i ciutadans gossos, perquè els gossos laguen impostos, sio de cas els deuen pagar els seus AMOS, dic jo.

      RESIGNACIÓ, MIQUEL.

      Elimina
    2. El Miquel té tota la raó. El vot de la gent no és cap error ni cap encert. La gent quan vota ni s'equivoca ni es deixa d'equivocar, La gent quan vota fixa una posició política, d'això es tracte, i ho fa, com diu el Miquel, per diverses raons i amb diferents arguments, emocionals, racionals, ideològics i, habitualment, per interessos, el vot, en la majoria dels cassos és per pur i simple interès personal, això sí, adornat i dissimulat en tota classe de justificacions.

      Les societats actuals són obertes i molt complexes. I la democràcia, repeteixo, es va inventar per solucionar un problema de mil·lennis, la legitimitat de poder i evitar que algú el pugui exercir "Por la gracia de Dios". I, com li deia al Temujin, després estar el reconeixement dels drets fundamentals, etc, i la separació de poders, executiu, legislatiu i judicial.

      Les societats humanes no són com les de les formigues, tot i que a molta gent li agradaria i pensaria que seria l'ideal com per a molts també ho va ser la pau franquista dels cementiris. Quina pau hi ha en un cementiri on tothom pensa com jo!!!

      Elimina
    3. La separació de poders, executiu, legislatiu i judicial, a Espanya no existeix, és una utopia, per això no hi ha democràcia a Espanya, i això passa perquè molta gent s'ha equivocat al votar, així de senzill....

      Elimina
    4. La conclusió final que fas és un sofisme. Afirmaries el mateix de les eleccions del 14 d'abril de 1931?

      Elimina
  5. alló no va ser un error, va ser una temeritat i com deia ahir, a posteriori va tornar a fallar una vegada més, el factor humà. El problema és que no hi ha cap opció vàlida i es vota a la que es creu menys perjudicial, menys la dreta que aquests ho tenen clar, o a sant de que, si no fos així el Pp avui no obtindria els vots que traurà.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A Sant de què?, doncs molt fàcil, per les raons que dona el Miquel, perquè volen que guanyi el pp, per què ho volen?, per multitud de raons, absolutament vàlides per a ells, ni per a mi, ni per a tu, però per a ells molt vàlides. Error? Està clar que ells no ho consideraran cap error.

      Elimina
    2. La política no són matemàtiques, són interessos i emocions.

      Elimina
  6. no ho sé, ja no crec en res, no diré alló de que tots són iguals, però gairebè. Deu ser el que dius, és questió d'interessos, però ja no d'emocions...

    ResponElimina