BLOC D'ACTUALITAT


HOLLANDE I EL SIGNE DE LA IGUALTAT

Hi ha polítics que són capaços de reinventar-se una i algre vegada, aquest seria el cas del Socialista François Hollande que es presenta a les properes eleccions franceses amb un missatge renovador i menys moderat. Per simbolitzar aquest canvi, els joves que treballen a la web de la seva campanya s'han inventat un signe. Un gest que recorda la dansa de l'haka, popularitzada per l'equip de rugbi dels All Blacks de Nova Zelanda, i que remet al signe d'igualtat, un dels eixos del missatge amb què el candidat socialista a la presidència francesa vol desbancar Nicolas Sarkozy de l'Elisi. El clip en què militants i dirigents com Pierre Moscovici, director de campanya; Manuel Valls, director de comunicació, o Arnaud Montebourg, membre de la dirección, creuen els braços a la sortida del primer gran míting de campanya d'Hollande, diumenge passat, arrasa a internet. Com diria Monegal, a casa estem astorats, tot depén d'un gest repetit en un vídeo viral, ni tan sols importa el missatge (fals, ja ho sabem) que hi ha al darrere, Perquè suposo que el Sr.Hollande a pergenyat algun programa electoral d'aquells que després no es compleixen. Més que importa, el que importa és el missatge visual que queda en la memòria mentre les paraules i les promeses electorals se les emporta el vent.

4 comentaris:

 1. Monegal es el periodista más lúcido de las televisiones de esta España plural y talavartera ¡¡¡ Salut

  ResponElimina
 2. Desconec aquest vídeo, peró pel que tinc entès Hollande ha desgranat un programa precís i concret, fins al punt que una part dels propis partidaris pensen que no és una bona estratègia comprometres tant.

  ResponElimina
 3. Brian, el video es sota el post, i quan al programa d'Hollanda, per favor, no et deixis ensarronar_ parole, parole, parole, com tots en campanya, i després res de res.

  ResponElimina
 4. Totalment d'acord Miquel, i destil·lant fina ironia.

  ResponElimina

...
BLOG DE FRANCESC PUIGCARBÓ