{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

PLA? SI HOME, AQUELL NOI DE SABADELL

Santuari de Santa Quitèria a Vilanova -
Que alguna cosa no s'ha fet bé en l'ensenyament des fa temps, sembla palès amb el que m'ha passat avui al matí. Era a Vilanova del Vallès a la part nova de la vila, amb una noia de 35 anys, que va acabar els seus estudis, treballa d'encarregada en una botiga i és molt professional en la seva feina, ah! i no és pas beneita. 
Doncs resulta que buscàvem el carrer de Montserrat Roig, i a la mateixa zona hi ha els carrers de Maria Aurèlia Campmany, Pompeu Fabra i Josep Pla. 
De pasta de moniato m'he quedat quan en preguntar-li que en sabia dels titulars d'aquests carrers, dels quatre, només li sonava Pla. Si home! aquell noi de Sabadell que canta cançons rares. Ha estat la seva contesta. Verge de la vera Creu. ¿Que se n'ha fet d'aquella classe obrera d'abans i després de la guerra que llegia i maldava per il·lustrar-se? Sóc dels qui creu convençut que qualsevol temps passat fou pitjor, tot i que haig de reconèixer que amb el nivell cultural de les noves generacions, tinc dubtes més que raonables.

Publica un comentari a l'entrada

8 Comentaris

  1. De entre les moltes estupideses que repeteixen polítics i tertulians com lloros, n'hi ha una que diu així: "tenim la generació de joves més ben preparats (sobradament, s'atreveixen a dir alguns) de la història".

    ResponElimina
  2. Però vejam, quan dius que ni li sonaven, vols dir DE DEBÒ que ni li sonaven? No els havia ni sentit anomenar? Perdó, no vull semblar maleducat, però... a quin planeta viu?

    ResponElimina
  3. Pla i català, malgrat tot.

    ResponElimina
  4. Ferran, de 35 en avall, ves pel carrer a Catalunya i pregunta, sabràs que aquest planeta té molts habitants, i quan més joves més encara.

    ResponElimina
  5. Brian, estàn preparatas però per a altres coses, no per tenir una cultura del coneixement. Saben coses concretes a vegades i sovint no saben res de res

    ResponElimina
  6. de Sabadell, i un altre fenómen musical con Manel o Mishima d'aquells inexplicables, diria Fonollosa.

    ResponElimina
  7. FRANCECS : ayer en clase de Pedagogía, asignatura de Ciencia, Educación y Arte, ( de segundo año ) o sea, lo s que tienen que dar clases porque cuando salgan serán maestros, y que la edad está entre los 20 y los 23 años, ninguno de las 61 personas de la sala pudieron explicar de donde proviene la palabra religión. Hablábamos de los sistemas que hay en una sociedad : religioso, político, financiero, de casta..etc, etc.. y la pregunta versaba sobre si hoy en día, la sociedad es más o menos religiosa que hace 50 años. Es curioso que cantidad de palabras fundamentales no estén en el diccionario de universitarios ¡¡¡ salut

    ResponElimina
  8. Francesc, sento dir-te que l'Albert Pla és un poeta i un artista molt però que molt m´s important que el Josep, aquell franquista de la boina que escrivia pels restaurants, per tal que el convidessin. L'Albert Pla és el millor que li ha passat a la cultura catalana en molts anys. A Sabadell podeu estar-ne orgullosos.

    ResponElimina