Un referèndum a Guijo de Galisteo decidia aquest diumenge a què s'han de destinar 15.000 euros del pressupost municipal Toros o contractar uns quants treballadors a l'Ajuntament? Els veïns de Guijo de Galisteo, un poble de Càceres de poc més de 1.600 habitants, han votat i han decidit: toros. Aquest és el resultat d'un referèndum celebrat aquest diumenge per decidir la destinació de 15.000 euros del pressupost municipal.
Era la partida reservada inicialment per a tres actes taurins, però l'Ajuntament va decidir plantejar als veïns si preferien destinar-la a la contractació de treballadors eventuals. I el resultat global ha estat a favor dels toros, tot i que ha sigut desigual, si es miren els recomptes per separat del nucli principal i les dues pedanies, Valrío i el Batán.
Al nucli que dóna nom al municipi hi ha hagut 115 vots a favor de la contractació de treballadors i 40 que triaven els toros. En canvi, al Batán, 126 vots han estat per als toros i 47 per a l'altra opció. I a Valrío, 76 veïns han triat els toros i 19, els contractes eventuals. El resultat global, per tant, ha estat de 242 vots per a les festes taurines i 181 a favor de crear els llocs de treball que oferia l'Ajuntament, segons ha anunciat el regidor de Festes i Personal, Diego Retortillo.
La participació ha estat del 40% a Guijo de Galisteo –podien votar tots els veïns més grans de 16 anys–, del 27,6% a Valrío i del 27% al Batán. Encara que estava previst que el resultat conjunt de la consulta fos vinculant, l'alcalde de Guijo de Galisteo, Javier Antón, ha avançat després de l'escrutini que aplicarà cada resultat per separat. Per tant, el Batán i Valrío dedicaran 5.000 euros cada un a la celebració d'actes taurins, i Guijo destinarà la mateixa quantitat a la contractació de personal.
L'alcalde ha destacat que els resultats obtinguts "han estat els previsibles, ja que a Guijo no hi ha tanta tradició taurina com a les dues pedanies". I ha apostat per donar suport a la celebració dels actes taurins a les dues pedanies perquè tampoc es pot "oblidar que l'organització d'aquest tipus d'esdeveniments també genera ocupació i diners". EFE
Sembla una bona actitud...sembla..
ResponEliminaSi es fessin referèndums semblants pels nostres pobles -en lloc de toros amb d'altres esdeveniments relacionats amb les festes, festetes, fires i firetes- em temo que encara aniria pitjor.
ResponEliminaImagino a Barcelona: Mercè i 'fastos' o feinetes? I a tants llocs. No vull ni pensar-ho, només escoltant el que diuen pel barri pel fet que han disminuït la subvenció per a la festa major ja en tinc una idea.
Diuen que els romans, en temps de Claudi, recordaven amb enyorança les grans festes que els oferia, gratuïtes, Cal·lígula, per més que fos un boig assassí. Així és el món, sempre guanyaran els toros.
ja fa temps vaig dir que potser ens hauriem de plantejar eliminar les festes majors, no tenen massa sentit a dia d'avui, atès no cel·lebrem cap collita ni res per l'estil, i si comptessin les hores de treball que es perden en totes les festes Majors que es fan i desfan, ens esgarrifariem, despesses a banda que comporten.
ResponEliminaMmmmm, uf!, #aixònotearreglu, #somesgotadorsperprevisibles, etc. :(
ResponEliminaEn mi pueblo yo propuse reducir dos tercios el presupuesto de Fiestas, casi me comen vivo...
ResponEliminaDependen de la Concejalia de Cultura, cuya concejal , escribe abuelo con V...
PO ZÍ, Montse
ResponEliminaTemu, todo el mundo sabe que abuelo se escribe agüelo
ResponElimina