El govern espanyol de Rajoy tira endavant la creació d'una "targeta sanitària única, comunia i homogènia" per l'Estat per fer "visible un Sistema Nacional de Salut d'Espanya" .Una targeta sanitària catalana que serà substituïda per l'espanyola. Nova clau de volta en el procés de recentralització institucional espanyola. Aquest cop, en l'àmbit sanitari. El Consell de Ministres va aprovar aquest divendres un Real Decret pel qual es crea una targeta sanitària "única" per tot el territori espanyol. Un format únic que segons Moncloa, "permetrà, de manera visible la identificació del Sistema Nacional de Salud de España ". L'executiu espanyol va deixar ben clar en la presentació de la nova targeta, que aquesta tindrà un format "comú i homogeni" per "racionalitat". La intenció és crear una base de dades amb la història clínica del pacient a la que es podrà accedir "des de qualsevol lloc del territori espanyol, sigui la comunitat autònoma que sigui". 

Fins ara, cada comunitat expedia la seva pròpia targeta sanitària, una situació que permetia als ciutadans amb dues residències en autonomies diferents poguessin tenir dues targetes. La creació d'una única targeta sanitària es va acordar al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) de febrer del 2012, però encara no s'havia posat en funcionament. 

No deixa de ser curiós en aquest desori que es aquest Govern del Pp, que un Ministeri com el de Sanitat que té transferides les seves competencies, dicti normatives com aquesta, quan en realitat el tal Ministeri, com el de Cultura, no té cap raó de ser, i si -  en canvi - comporta un elevat cost de manteniment del personal inane i estùltic que deambula pels esmentats Ministerios. L'obssessió malatissa per unificar i optimitzar des del no res del Govern de Madrid comença a ser preocupant, francament, molt preocupant.