L'independentisme supera el 50% dels vots, segons el CEO. L'enquesta del CEO, realitzada entre el 5 i el 27 d'octubre, pronostica que l'independentisme aconseguiria superar la desitjada barrera del 50%. Concretament, Junts pel Sí i la CUP sumarien un 50,9% dels sufragis –39,8% i 11,1 respectivament-. C's obtindria un 18,0%, el PSC 10,6% i CSQEP 9,3. El PP, per la seva banda, es quedaria amb un 7,0%.

Aquests resultats, a l'hora de traslladar-los a escons, suposa que Junts pel Sí es mantindria –passaria de 62 a 61-63-. Ciutadans, per la seva banda, continuaria com a segona força a la cambra amb els mateixos resultats –de 25 a 24-26- mentre que la CUP viuria un gran augment passant de 10 a 14-16 escons.

En canvi, el PSC i CSQEP pràcticament tampoc tindrien canvis. En el cas del partit de Miquel Iceta es passaria de 16 a 14-15 mentre els de Lluís Rabell es quedarien amb 10-12 (actualment en tenen 11). El PP, en canvi, continuaria la caiguda passant d'11 a 8-10 diputats i esdevenint el grup més petit de la cambra catalana.

CEO, vol dir 'Centre d'estudis ornitològics', per que fan volar coloms. Per començar dels que hi ha enclaustrats a Poblet (podrien deixar-los tancats allí dins uns mesos a pany i forrellat), pocs independentistes hi ha. Aquesta enquesta és paper mullat fet i cobrat per encàrrec, ve a ser com quan encarregues una auditoria que pagués tu, sempre surt el que vols, no la realitat. I la realitat és que si a Madrid no fossin tan cagadubtes i deixessin als catalans fer un referèndum vinculant com va fer Cameron, el vot independentista - a l'hora de la veritat - no arribaria ni al 40%, i sóc molt optimista. 
I aquest és el gran error del Govern de Madrid, que no saben veure-ho, a banda, que ja veieu el personal que tenim aqui, tots pendents de la CUP per formar Govern.  Que s'ho deixi correr Mas, i que hi fotin a qui vulguin de president de Bongonia, però que governi algú d'una punyetera vegada, que hi ha molta feina a fer i em temo que molt poques ganes de fer-la, és millor jugar a les independencietes que no compromet a res ni obliga a gran cosa. Tot està per fer i res és possible, em temo. A fer la mà tots plegats....

Afegitó: en aquest altre desastre que és la premsa en mans de becaris indocumentats, aquí, diuen el contrari del mateix estudi del CEO.