VERITAT, JUSTICIA I REPARACIÓ




Al voltant d'un miler de persones han clamat aquest diumenge a Madrid pel final de la "impunitat franquista", i han reclamat el reconeixement jurídic de les víctimes, l'anul·lació de la llei d'Amnistia de 1977 i l'obertura d'una investigació dels crims de la dictadura. Més de 70 col·lectius i associacions de víctimes del franquisme han participat en la marxa en què s'ha exigit "veritat, justícia i reparació" perquè, segons han destacat, "els crims del franquisme no prescriuen".

Sota el lema "Prou d'impunitat franquista", els manifestants han corejat crits com "Fosses tancades, ferides obertes", mentre portaven fotos dels seus familiars desapareguts. A l'acte hi han assistit, entre altres, el regidor d'Ahora Madrid a l'ajuntament de la capital, Mauricio Valiente, o el coordinador general d'Izquierda Unida, Cayo Lara, que ha assenyalat que "no hi haurà democràcia plena i democràcia amb dignitat mentre no recuperem la memòria de les víctimes del franquisme". "Ja sabem que la memòria no porta pa, però sí que sabem que porta dignitat", ha afegit el diputat, que ha expressat el desig que en la pròxima legislatura sorgeixi "una correlació de forces d'esquerra" que juntes tirin endavant una llei de memòria històrica.

Massa feixista i criminal de guerra i tambè de pau solt pel carrer, com el Muñecas, Martin Villa, o Billy el niño entre altres, i no pot ser que quaranta anys després de la mort del dictador aquests invididuus vagin encara solts pel carrer amb total impunitat i gaudint d'una daurada jubilació, mentre el gobern dels seus que no dels espanyols, nl autoritza la seva extradicció a l'Argentina per a ser jutjats pels seus crims. Aquestes coses nomès pasen en un estat pseudodemocràtic com Espanya, la vella, rancia i resentida Espanya, la que desprecia quant ignora, la que manté a Otegi injustament a la presó, i és que en el fons, els qui ens manen són fills o nets d'aquests criminals de guerra, d'aquests feixistes o filo feixistes del dit franquisme sociològic, que quaranta anys després de la mort del dictador encara està lligat i ben lligat.

2 Comentaris

Més recent Anterior