El problema de Catalunya no el resol el Constitucional, "no és un problema jurídic" que es resol amb la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la resolució independentista del Parlament, sinó amb altures d'Estat i políticament". 
A Catalunya "hi ha un problema polític" la solució passaria per un referèndum entre els catalans. "Em sembla que seguim en una dinàmica que recorda a un hàmster corrent en una ruleta. Una declaració i després la decisió del TC. No ens va agradar la declaració, però no és un problema jurídic que hagin de resoldre els magistrats del TC ", ha reflexionat el líder de Podemos. Iglesias s'ha mostrat convençut que si Podemos arriba al Govern després de les eleccions generals del 20 de desembre, serà capaç de presentar un projecte d'Espanya que "resulti atractiu per a la major part dels catalans". "Segurament, Catalunya necessita un encaix constitucional diferent a Espanya, però estem desitjant mesurar-nos amb Mas en un referèndum", ha confiat Iglesias.

Segons la seva opinió, aplicar l'article 155 de la Constitució, que podria suspendre l'autonomia de Catalunya, seria una "malaptesa" perquè "els problemes polítics cal resoldre'ls amb altura d'Estat i políticament". En la reforma de la Constitució que planteja Podemos, Iglesias ha assenyalat que "no està entre les seves prioritats" modificar l'article 155, però ESPANYA és maldestre per se, tenen molta pràctica en les seves malapteses, aquest mateix Govern en funcions és una màquina de cometre malapteses, sobretot el seu president en funcions al que amaguen perquè no fiqui la pota donada la seva estultícia congènita i la incapacitat d'estructurar frases coherents; un tipus al que li pregunten: vostè es votaria a si mateix, i contesta: si! jo em votaria a si mateix, demostra que no sap ni articular frases coherents, allò del subjecte, verb i predicat i no és la primera vegada, que en porta ja unes quantes. El sol fet de imaginar-se'l en un debat a la TV en directe, amb Sanchez, Rivera i Iglesias els ha de posar els pels de punta als assessors de campanya del PP, tot i que a aquests assessors també caldria donar-los de menjar a part per la seva lucidesa a l'hora de dissenyar la sosdita campanya. De totes maneres, i tornant al principi, el més incongruent és que el TC dictamini que la DUI, que de fet no és una DUI, DU DUA o BADU BADU, no correspon, que no toca, com si això de la independència s'aconseguís o aconseguís demanant permís. La independència, com la llibertat se l'ha d'agafar un pel seu compte, si pot i el deixen els altres, o sigui que pot estar tranquil el TC que aquí no hi ha molt valent disposat a tirar pel dret, o sigui que la cosa va per llarg, molt llarg.