ÚLTIMS ESCRITS
latest

divendres, 11 de març de 2016

EL FUTUR ÉS UNIFORME I PLA


Arran del tancament d'una botiga emblemàtica com discos Castelló, ha tornat a sorgir el tema de com es perden les botigues emblemàtiques a Barcelona i com s'uniformitze'n cada vegada més les ciutats que són totes més semblants i anodines. Rere de cada botiga emblemàtica de tota la vida que tanca, abans apareixia una sucursal bancaria i ara un Zara, un HM, o una perfumeria.
Caldria tenir en compte i seria bo recordar que aquestes botigues quan varen aparèixer al seu dia, en varen substituir a unes altres que ja no estaven al dia, o que el producte que oferien ja no tenia mercat. El cas de discos Castelló és paradigmàtic. La gent escolta música per altres conductes que fan no necessiti comprar-se un CD, i no és problema de la pirateria, que és un problema però no per a discos Castelló, o no és el problema més gran, posats a criticar, entenc que el pirateig de músics és un acte delictiu, d'acord, però tampoc és normal que un grup normalet com U2, visqui encara de les rendes de Joshua Tree que varen treure fa 30 anys, que tampoc era gran cosa i no han fet res més de bo, a banda d'evadir diners al fisc i tenir-los a l'illa de Man.
També s'ha de dir que moltes d'aquestes botigues emblemàtiques, durant anys i anys han pagat lloguers escadussers, més que minsos i en revisar-ho, i si el mercat ho demanda, és normal que els propietaris del local augmentin exageradament el preu del lloguer, si no el paguen aquests, el pagaran uns altres. És la llei de l'oferta i la demanda.
D'ací a uns anys, botigues d'ara, seran també emblemàtiques, encara que això és més difícil, cada vegada duren menys temps i són més uniformes, però son els signes dels temps, dels nous temps i no hi ha res a fer. El futur és uniforme i pla.

« PREV
NEXT »

2 comentaris

 1. Conozco a la familia desde hace muchos años, muchos. Son del barrio y además el hijo iba con mi hijo a los salecianos en primaria...y han seguido siendo amigos, de manera que de vez en cuando ronda alguno por mi casa.
  Dicho esto podrmos puntualizar , como muy bien has hecho.
  Castelló se ha quedado anclado, porque podía haberse especializado en temas y discos raros. También lo podía haber hecho mediante internet, con envíos a todo el mundo, pero no.
  Ha salido Spotify, y ha salido el E-mule y el Torrents, que guste o no ahí están.
  es como si nos hubieramos quedado anclados en los huevos de madera para coser calcetines...salieron las Singer..y después los chinos y los hindues que lo hacen más barato que el remendar.
  Dejamos la pluma de pavo para pasar a la estilográfica, para pasar al Bic, para pasar a la Olivetti, para pasar al ordenador..y así todo esto, dejaremos el ordenador, porque ahora ya se puede dictar un trabajo que el corrector lo hace sólo.
  Lo dicho, renovarse o morir. Ahhh, lo de los alquileres no lo sabía, siempre pensé que los locales eran suyos.
  Un abrazo

  ResponElimina
 2. Lo dels lloguers ho deia en general, no de Castelló en concret. Aqui a Sabadell una botiga d'emarcar quadres al carrer de la Rosa tanca, durant anys i anys ha pagat per la botiga més dos pisos o hi vivia la llogatera 300 euros de lloguer al més, ara n'hi demanen 2.500 al més, i clar tanca, però és que avui en dia no cal d'entrada dur els quadres a emmarcar, venen marcs fins i tot als xinesos, Ah! i enmarcar un quadre et costa 40 o 50 euros.

  ResponElimina