Una visió diferent d'una situació difícil, encara que potser no tant com ens volen fer creure uns i altres, pel seu propi interès. L'anàlisi de la realitat veneçolana de Otxotorena s'acosta més a la realitat de la situació del país, amb tota la gravetat que comporta per a una gran part de la població l'actual crisi. Per cert: si no existís 'Podemos', no existiria tampoc Veneçuela per als nostres mitjans ni la classe política.
- Veneçuela: Com són els supermercats de la classe alta - Com sempre, la guerra econòmica s'acarnissa amb el poble, està pensada per enderrocar un govern "enemic" fotent al poble. Els poderosos, en canvi ... vegin les fotos....
- Agustín Otxotorena és un executiu basc residenciat a Caracas, que fa poc més d'una setmana es va cansar de que els seus amics i persones properes a Espanya cada dia el truquessin per dir-li que a Veneçuela no hi ha menjar i que es vivia en nivells de pobresa similars a els de Somàlia o Etiòpia, al continenente africà.
- Llegir l'article sencer.... AQUI
Aquest és un article que no entenc. No entenc ni el que diu ni el seu propòsit. L’afirmació de que els poderosos viuen bé en un país on el poble (sigui el que sigui el que això vol dir) viu malament, no aporta ni novetat ni claredat a la situació d’allà, a més de ser una obvietat des dels temps d’Adam i Eva.
ResponEliminaL’afirmació, en el millor dels cassos, deu ser d’un que deu baixar de l’hort o que fa dos dies que acaba de néixer. O tot el contrari, la d’un gat vell, molt vell.
Hi ha, o hi hagut en la història, algun país on els poderosos visquin malament en un país on el poble (sigui el que sigui el que això vol dir) visqui bé?
Per cert, jo he conegut gent que ha estat a Veneçuela i que han atracat a ma armada en el mateix hotel de luxe. I gent també, que no deu ser poble (sigui el que sigui el que això vol dir) ni que tampoc són poderosos, que, com molts argentins en el seu moment, van fugir intentant salvar el que van poder dels seus estalvis.
Si el debat al nostre país ha de girar sobre l’experiència veneçolana, que té la seva pròpia lògica i història, anem apanyats.
En fi, Serafí.
es la visió d'un enginyer basc que treballa allí, en el sentit que n'hi ha bastants que viuen bé, més dels que la gent es pensa. I possiblement els altres no visquin tan malament. No ho sé, hi ha tanta informació desinformativa sobre Veneçuela que un ja no sap que pensar. Ara, sembla que Veneçuela per Espanya és el melic del món, tot gira al voltant del país bolivarià.
ResponEliminaFixa't el que he escrit al començament: si no existis Podemos, no existiria Veneçuela.