El Museu Nacional d'Art de Dinamarca va anunciar dimarts que ha modificat els títols i les descripcions de catorze obres de la seva col·lecció per canviar la paraula "negre" per "africà". 
"Hem fet una prova a la nostra base de dades per veure si podíem trobar paraules que avui dia són ofensives i antiquades. Trobem la paraula negre 13 vegades i hotentote, una. Han estat canviades per africà", va declarar el director de la col·lecció del museu , Peter Norgaard Larsen, al diari 'Politiken'. Larsen va aclarir que en el cas que aquesta paraula formi part del títol original, aquest apareixerà sota el nou títol.

Ah! ¿La paraula negre és ofensiva?, per ventura ho és blanc?, o groc quan es refereix als orientals en general, els negres no són això, negres, uns més que altres, però és palès que són negres, i no aconsegueixo entendre que té d'ofensiu, posats a agafar-se-la amb paper de fumar tambè es podria dir que africà tambè és ofensiu, o peioratiu, quan en ambdòs casos és limita a definir una obvietat obvia.

Voldria dir que cada vegada que a Dinamarca volguin dir negre de qualsevol cosa, no podran fer-ho: "m'he comprat un vestit de color africà" hauran de dir. Francament, la mesura em sembla desafortunada, de vegades de tan intentar ser exquisidament correctes, es confonen les coses i s'acaba sent estúpidament incorrecte.