Sovint penso en com es que encara anem a votar, veient com ses senyories s'amaneixen els seus afers, segons els convingui a uns o altres, i emmig, sempre el PNB a la seva, molt més llestos que els del PDCAT, salvant els mobles en aquest cas que s'explica a José Maria Aznar.
C's dins una lògica peculiar considera inncessari  reobrir debats que, segons la seva opinió, els espanyols han tancat ja. O sigui que el partidet del Sr. Rivera sap el que pensen tots els espanyols. 
El debat no estaba tancat, i prou gent hi havia que demanava responsabilitats per l'aleshores President del Govern José Maria Aznar en la seva participació a la guerra contra l'Irak, creieu-me, us estic dient la veritat...., ara si que s'ha tancat, gràcies sobretot, al PNB.

"L'absència del PNB ha impedit aquest dimecres que el Congrés dels Diputats ordenés al Govern d'elaborar un informe sobre la participació espanyola en la guerra, ocupació i posterior reconstrucció de l'Iraq. La Comissió d'Afers Exteriors de la cambra baixa ha rebutjat emplaçar el Govern a presentar en el termini de nou mesos un informe d'avaluació sobre la "participació militar, comercial i en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament" d'Espanya a l'Iraq durant la guerra i posterior reconstrucció de l'Iraq després de la intervenció de 2003.

En realitat, a l'hora de la votació hi ha hagut els mateixos vots a favor (PSOE, ERC, Units Podem i l'antiga Convergència) que en contra (PP, Ciutadans i UPN), i en cas d'empat el reglament estableix que les iniciatives decauen. El debat ha tingut lloc a partir d'una proposició no de llei presentada per ERC que aspirava a crear al Congrés una comissió encarregada de fer aquesta anàlisi amb participació de tots els grups parlamentaris.

El text original ha estat rebaixat amb una esmena del PSOE, acceptada pels republicans, que finalment instava el Govern a elaborar i trametre a la Cambra "en el termini de nou mesos un informe d'avaluació sobre la participació militar, comercial i en l'àmbit de la cooperació espanyola a l'Iraq ". Aquest informe, afegia la iniciativa, seria enviat a la Comissió d'Afers Exteriors i als grups parlamentaris per a la tramitació de les iniciatives que consideressin oportunes.

Per defensar el seu vot en contra, el PP ha argumentat que la intervenció d'Espanya a l'Iraq va ser "legal i legítima", mentre que Ciutadans ha vist "innecessari" reobrir debats que, segons la seva opinió, els espanyols han tancat ja."