ÚLTIMS ESCRITS
latest

dissabte, 12 de novembre de 2016

LA FI DEL NEGOCI DE LA MORT?

 • Barcelona crearà una empresa funerària pública per rebaixar el preu dels enterramentsEl consistori pretén reduir un 30% de la tarifa del servei, que de mitjana és de 6.400 euros, un dels més alts d'Espanya. La iniciativa donarà peu a un tanatori municipal que està previst que obri el 2019, a final de mandat. Podria ser la fim de l'obscé negoci de la mort.
“El mercat no ha funcionat de forma adequada i la presència pública pot garantir més competència, que el servei sigui de més qualitat i un preu que permeti que el servei sigui assequible per al conjunt de la ciutadania”. Amb aquestes paraules ha justificat el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, l'anunci que ha fet aquest divendres: l'ajuntament crearà un servei funerari municipal. I ho farà, principalment, perquè considera que el preu actual és massa car.
L'objectiu, ha dit, és aconseguir que aquesta quantitat es redueixi fins en un 30%. Com a resultat, s'obrirà un tanatori municipal, l'entrada en funcionament del qual està prevista per al 2019.
Segons ha detallat Pisarello, en l'actualitat Barcelona “és una de les ciutats on més car és acomiadar-se dels éssers estimats. El preu mitjà és de 6.400 euros, quan a Madrid és de 4.700 euros i a València, de 3.100 euros”.
Actualment, hi ha dos operadors, al marge de l'actuació puntual d'altres, que segons el consistori no tenen efecte en la competència. Ara al consistori li quedava un 15% del capital de Serveis Funeraris de Barcelona, la resta és de Mémora Serveis Funeraris. Per obrir la seva empresa pública, l'ajuntament ha de vendre aquest 15%, del qual es calcula un valor de 30 milions d'euros, per evitar la incompatibilitat de figurar en una societat mercantil i en una operadora pública, ha argumentat Badia.

Com era d'esperar aquests dos operadors ja s'han queixat, que si competencia deslleial, que si es perdran llocs de treball, etc etc. Aquests dos operadors com els altres que hi ha arreu del País, són el que s'han dedicat obscenament al negoci de la mort, amb uns preus abusius, sense miraments. i aprofitant-se de la debilitat dels familiars dels difunts a l'hora del comiat del seus.  Diuen amb tota la barra almenys el representant de Mèmora que la majoria de la gent té alguna assegurança: cert, és que si no fos aixì, no es podria fer front a l'atracament que perpetren aquests operadors.
La decisió de l'Ajuntament si arriba a port i funciona, serà un acte de justicia i equitat, agradi o no als operadors que per a mi s'en  poden anar a fer la mà.« PREV
NEXT »

6 comentaris

 1. No em crec res, si el mateix ajuntament ho va privatitzar a finals dels noranta, crec, al menys a Barcelona...

  ResponElimina
 2. Pero no va ser aquest Ajuntament. Tard o d'hora s'havia de posar fre a aquests gangsters dels tanatoris. El cost d'enterrar algú és vergonyós. Ara que molta gent és incinerada per que cal gastarse tants diners en un taüt, si n'hi ha a internet de cartró per quatre quartos.

  ResponElimina
 3. La madre que los parió ¡
  Una mierda de entierro con dos coronas, 50 esquelas, un cura cansado de despedir difuntos, dos coches de ida y vuelta a Montjuïc, eso si mercedes, como si al muerto le importase gran cosa la marca del coche, y el par de músicos tocando el violín y el piano, con un ataud de segunda porque era el más barato, costó el mes pasado 8.780 euros. Incineración incluída.
  Una burrada de pasta, tanta burrada que la señora, viuda, con 91 años a sus espaldas, no sabía de donde sacar el dinero porque no tenía esa cantidad.
  Esto le ha pasado a una vecina de la escalera de al lado, la viuda del Sr Joan, que un buen vecino, abogado y vecino, le ha hecho todo el papeleo y la búsqueda del dinero sin cobrarle un duro, por eso se lo que ha pasado y el precio del entirrro.
  Panda de chorizos.
  Después te das cuenta que en el consejo de administración de Mémora están más de 50 asesores, todos cobrando, todos expolíticos, todos de diferentes partidos, pero ahí, puestos y etidos, porque todos son la misma mierda.
  Ahora, los que hablaban de la casta, palabra que no pronuncian desde hace tiempo, a ver lo que hacen y en que se meten.
  tampoco me fio.
  Y bienvenida la idea señora Colau, YA ERA HORA¡

  ResponElimina
 4. es una vergonya, a veure si l'Ajuntament fa aquest tanatori a un preu mñes raonable. Jo no creia en aixó d'apuntar-se a OCASO (el pare hi va estar apuntat tota la vida) però veient aquest panorama m'hi vaig apuntar fa un any. Fins als 70 hi ha temps.

  salut

  ResponElimina
 5. Coincideixo amb el Miquél, no en fio gens de l´ajuntament.

  Aixó proba que las teorías lliberals del "lliure mercat" son una falacia absoluta. No hi ha hagut competencia que regulés els preus finals, i a demés, un magific "pessebre" per ex-carrecs municipals.

  Una abraçada.

  ResponElimina
 6. esperem a veure si el projecte tira endavant. Les privatitzacions no solen funcionar....

  ResponElimina