En una entrevista inèdita a l'expresident el 1995, que desvetllavent ahir a La Sexta Columna, Suárez confessa que va incloure la paraula rei i monarquia en la Llei de la Reforma Política de 1977 per no haver de fer la consulta.
Per què no hi va haver referèndum sobre monarquia o república durant la transició? Aquesta consulta va estar a sobre de la taula, la exigien els països estrangers, però es va rebutjar. En una entrevista no coneguda de la periodista Victoria Prego el 1995 a l'expresident del Govern Adolfo Suárez, Suárez respon a aquesta pregunta.
"Quan la major part dels caps de Govern estrangers em demanaven un referèndum sobre monarquia o república ..., fèiem enquestes i perdíem", admet l'expresident mort al març de 2014. La solució perquè aquesta consulta no es realitzés va ser ficar "la paraula rei i la paraula monarquia en la llei"de la Reforma Política de 1977. d'aquesta manera," vaig dir que havia estat sotmès a referèndum ja", explica. Posant monarquia en la llei, es va assegurar la permanència de la institució.
El que no entenc és que té de novetat o sorpresa aquesta informació que aporta La Sexta Columna, diria que tothom donava per fet que així havia estat, o sigui que en votar la constitució es votava si o si la Monarquia, això s'ha escrit i comentat en moltes ocasions, inclós aqui mateix ho vaig comentar fa 9 anys. L'únic que aporta aquesta informació de la Sexta, és confirmar el que ja se suposaba i fins i tot sabia, que ens havien colocat la monarquía amb calçador.
És per la mateixa raó que no cambien la llei sàlica, ja que obligaría a reformar la Constitució i hauria de ser ratificat pels ciutadans. Potser no hi ha notícies importants que donar, perquè si no no ho entenc, aquesta en concret, no té cap interès per sabuda.
Y tanto ¡¡¡
ResponEliminaComo todo el mundo sabíe que medio año más del cazador de elefantes en el poder y España entera, no sólo Catalunya, se subleva.
Lo quitaron en tres meses, tres.
Y como todo el mundo sabe que no se puede hacer de golpe, pero que vamos a un federalismo sin remedio, porque sino esto se deshace, pero no se puede deshacer porque no lo admitiría ni la Merkel, ni los EEUU, y ahora menos, con un ultraderechista en el poder.
La Merkel no porque tiene el problema de Baviera y no quiere oir nada de una Europa que se desgaje.
La Francia no, y menos con Le Pen, porque no quiere ni oir hablar de la Catalunya Sur, ya ha metido un toque a la Generalitat.
En Italia menos, ya tienen bastante con la Liga Norte y el Venetto, y no van a dar el visto bueno. Y después el problema de Córcega.
Inglaterra ya tiene lo suyo, y ahora lo que quiere es no marchar.
Pero es un traslado lento, para no asustar a los de la derecha, pero se hará, y tanto que se hará.
Que cada uno apogine con su PIB y sólo en caso de catástrofe o necesidad apoginar pasta, pero ya vale la broma, ya nos vale.
salut
Juzgar el pasado con la realidad del presente no me parece afortunado, me recuerda a los que Julio Cesar llamaba "generales de salon", senadores que daban "lecciones magistrales de estrategia" sobre mapas y sin conocer al enemigo o elementos geográficos relevantes.
ResponEliminaSi hizo lo que se pudo en función de las circunstancias, y no me gustaría ver a los actuales "lideres politicos" en esa situación, me da miedo.
Y no es que diga que todo estuvo bien, sino que se hizo lo que se pudo y eso no fue poco.
de acuerdo, habia mucho ruido de sables, pero eso de votar al rey (la monarquía) junto con la Constitución se sabia, no han descubierto nada nuevo....
ResponEliminaTOTS SABEM,QUE EN AQUELL MOMENT,VALIA QUALSEVOL COSA EN TAL DE TREURENS DE SOBRE LA MERDA FAXISTA,PERO...AQUI ELS TENIM,REPRODUITS EN FILLS I NETS...
ResponEliminaQUI VA DIR ALLO DE "EUROPA DELS POBLES O NO SEREM MAI EUROPA"?