En una entrevista inèdita a l'expresident el 1995, que desvetllavent ahir a La Sexta Columna, Suárez confessa que va incloure la paraula rei i monarquia en la Llei de la Reforma Política de 1977 per no haver de fer la consulta.
Per què no hi va haver referèndum sobre monarquia o república durant la transició? Aquesta consulta va estar a sobre de la taula, la exigien els països estrangers, però es va rebutjar. En una entrevista no coneguda de la periodista Victoria Prego el 1995 a l'expresident del Govern Adolfo Suárez, Suárez respon a aquesta pregunta.
"Quan la major part dels caps de Govern estrangers em demanaven un referèndum sobre monarquia o república ..., fèiem enquestes i perdíem", admet l'expresident mort al març de 2014. La solució perquè aquesta consulta no es realitzés va ser ficar "la paraula rei i la paraula monarquia en la llei"de la Reforma Política de 1977. d'aquesta manera," vaig dir que havia estat sotmès a referèndum ja", explica. Posant monarquia en la llei, es va assegurar la permanència de la institució.

El que no entenc és que té de novetat o sorpresa aquesta informació que aporta La Sexta Columna, diria que tothom donava per fet que així havia estat, o sigui que en votar la constitució es votava si o si la Monarquia, això s'ha escrit i comentat en moltes ocasions, inclós aqui mateix ho vaig comentar fa 9 anys. L'únic que aporta aquesta informació de la Sexta, és confirmar el que ja se suposaba i fins i tot sabia, que ens havien colocat la monarquía amb calçador.
És per la mateixa raó que no cambien la llei sàlica, ja que obligaría a reformar la Constitució i hauria de ser ratificat pels ciutadans. Potser no hi ha notícies importants que donar, perquè si no no ho entenc, aquesta en concret, no té cap interès per sabuda.