L’Ajuntament de Salamanca va protegir amb una vitrina el medalló amb la figura de Francisco Franco situat a la plaça Mayor, davant les habituals destrosses que pateix pels volts del 20-N. 
Alfonso Fernández Mañueco

En anys anteriors es va tapar amb una coberta de plàstic, que impedia veure’l, però aquest el consistori ha optat per col·locar-hi una vitrina circular que l’envolta. L’ajuntament, del PP, espera que la Junta de Castella i Lleó informi sobre la petició de diverses organitzacions de retirar l’efígie, en compliment de la llei de memòria històrica.  No és tracte de destruïr el medalló, pero en comptes de protegir-lo amb diner públic, valdria més el treiessin i el guardessin en algún museu de la Guerra Civil, o a l'edifici del carrer del Expolio, on encara romanen documents expropiats pels feixistes.
L'Alcalde actual de Salamanca, és Alfonso Fernández Mañueco , del Partido popular, i tot i que no llueix el poblat bigoti dels anys 50 de l'anterior Alcalde Julián Lanzarote (el expoliador), és igual de ranci, impresentable i franquista.
L'Ajuntament de Salamanca, és el que custodia encara documents, botí de guerra, molts d'ells privats que són els quals encara no han estat retornats, costa anys i anys recuperar-los, quan és tan òbvia la seva reclamació que fa enrogir de vergonya aliena quan aquesta fauna ibèrica mesetaria s'oposa per raons ridícules i sense fonament, arribant a un extrem que per a mi hauria de ésser causa de querella judicial, i és el fet que l'Alcalde Salamanca fins l'any 2011, el Sr. Julián Lanzarote li canviés el nom al carrer on tenen el seu arxiu pel de la "calle del expolio". 
JULIÁN LANZAROTE

No se si refereix al "expolio" que van fer els seus (entenc que aquest Sr. ha de ser franquista convicte i confés encara - el bigoti el traeix -) sinó, no s'entén el suposat espoli que representa per la seva banda, retornar-nos allò que és nostre i a més obeint a un mandat del Parlament de l'Estat Espanyol. Per cert què Ramón Fontseré, va morir sense poder recuperar els seus cartells. Senyor! Quanta indignidad i ignorància rància encara camina lliure per la meseta.
.