La Crida per Sabadell publica ‘Diners i favors, el mapa de la corrupció a Sabadell’. La Crida per Sabadell va presentat en roda de premsa, la pàgina web i exposició itinerant ‘Diners i favors, el mapa de la corrupció a Sabadell’. 
El projecte és fruit d’una exhaustiva recopilació i treball de dades sobre els casos de corrupció que han esclatat a la ciutat, amb el Cas Mercuri i Ca n’Alzina i els investigats Manuel Bustos, Josep Ayuso, càrrecs municipals i empresaris, com a principals protagonistes. Aquestes dades s’han concretat en una sèrie d’infografies interactives, un glossari de terminologia, mapes, fitxes i resums que giren al voltant de la corrupció i dels seus responsables i que ara són a l’abast de tothom.Aquesta pàgina web s’ha fet a través del treball d’una comissió pròpia i de la Mesa de la Crida per Sabadell, prenent com a punt de partida la gran tasca que han fet col·lectius i plataformes com Sabadell Lliure de Corrupció, l’ALLAC o l’Entesa per Sabadell, entre d’altres.
Tal i com ha expressat el portaveu de la Crida, Lluís Perarnau, “la Crida té el compromís inequívoc de combatre la impunitat i la corrupció en totes les seves manifestacions”. “Per poder fer net i transformar la ciutat, el primer pas és explicar què ha passat fins ara i fer una denúncia pública”, ha afegit Perarnau.
Però el projecte de ‘Diners i favors’ no està tancat ja que, tal i com ha explicat Perarnau, “la web s’anirà actualitzant amb noves dades, casos de corrupció i noves denúncies de pràctiques il·legítimes i il·legals que anem coneixent i, lamentablement, estem ben lluny de poder finalitzar aquesta feina”.

dinersfavors.cat - vídeo
‘Diners i favors’ va més enllà d’una pàgina web, ja que aquesta s’ha plasmat en una sèrie de plafons de grans dimensions que conformaran una exposició itinerant que podrà ser visitada per tota la ciutadania. L’exposició s’inaugurarà oficialment el proper dijous a les 21h a l’espai de La Quartera, al costat del Casal Can Capablanca, i es podrà visitar durant les properes setmanes abans que es traslladi a un altre espai de la ciutat.
El llançament de l’esmentada web coincideix amb la publicació del llibre Llums i Taquígrafs, que es presentarà el proper dijous a les 19h al Centre Cívic de Can Rull. La publicació consta de quatre volums amb infografies, fitxes i textos de més de 40 col·laboradors que fan una radiografia de la corrupció arreu dels Països Catalans. La presentació comptarà amb la participació de Virginia Domínguez, Simona Levi, Julià de Jòdar, Eulàlia Reguant, Benet Salellas i els autors del llibre David Fernàndez i Àlex Romaguera.
“Contra els temps de canalles, que diria Xavier Vinader, hem de fer que tothom sàpiga els noms i cognoms dels corruptes que tenim Sabadell i arreu dels Països Catalans“, ha expressat David Fernàndez, coautor de Llums i Taquígrafs.
Crida per Sabadell.