• El ple d'Almuradiel (Ciudad Real) aprova la mesura aprofitant la baixa per malaltia de l'alcaldessa del PSOE, amb el vot del PP i l'abstenció de Ciutadans.
  • L'hostaler es va fer famós per convertir el seu restaurant en un temple d'exaltació de la dictadura: "Hitler o Franco, un dels dos caldria ara a Espanya", deia.
  • El fill de l'homenatjat va inaugurar el carrer, amb una desfilada paramilitar, abans fins i tot que el consistori oficialitzés la decisió. eldiario.es
El propietari del bar franquista Casa Pepe rep un carrer gràcies a PP i Ciutadans.

"Les dones haurien d'estar a la cuina, fent els deures de la casa". "Espanya era una, gran i lliure però avui és l'escòria del món". "Hitler o Franco, un dels dos caldria ara a Espanya". "Jo no somio amb Franco, jo somio amb nenes de 18 a 20 anys ... ja saps la dita, a gat vell, rata tendra". Aquestes són algunes de les perles que va repetir durant tota la seva vida Juan Navarro Muñoz, famós per regentar el bar d'exaltació franquista Casa Pepe fins a la seva mort el 2013.

Aquest hostaler era conegut pels seus exabruptes ultradretans, racistes i masclistes. No obstant això, la seva fama respon al fet d'haver convertit un bar de carretera a Almuradiel (Ciudad Real), de 800 habitants, en un museu franquista en què s'exalta el feixisme i la dictadura. Hi ha incomptables banderes preconstitucionals i els retrats de Franco i de José Antonio Primo de Rivera poblen les parets del local, que viu al marge de la Llei de Memòria Històrica.

Tres anys després de la mort del propietari, l'Ajuntament d'Almuradiel, la localitat en el terme municipal es troba situat el restaurant, va determinar que aquest home mereixia tenir un carrer.  La proposta va partir del president d'una associació veïnal, va ser portada al ple municipal al desembre i aprovada gràcies al vot favorable de dos regidors del PP i l'abstenció dels dos regidors de Ciutadans. El PSOE, que governa la localitat en coalició amb Ciutadans, va votar en contra.
Es dóna la circumstància que l'alcaldessa, la socialista Maria Assumpció del Moral, es trobava de baixa en el moment de la votació -amb la qual cosa no podia votar- afectada d'una greu malaltia, així que només un regidor socialista va votar en contra.
Tot i així, la primera edil es va presentar al ple per mostrar un vídeo en què s'escoltava a Juan Navarro denigrar les dones i exaltar la dictadura franquista. Després exhibir-lo, va dir als seus companys de corporació: "Espero que feu una reflexió abans de votar". La seva estratègia no va fer cap efecte.

El portaveu municipal del PP, Braulio Egido, ha justificat el seu vot afirmatiu perquè "se li ha donat el carrer per la seva condició de veí, no per res de Franco, ni res d'això ...". Egido explica a eldiario.es que va decidir ignorar el vídeo que va posar l'alcaldessa, en el que s'escoltava a Juan Navarro presumir de la seva afició a les jovenetes i defensar a Franco ia Hitler, per una raó: "Es veia que Joan estava begut quan deia aquestes coses ". Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans i alcalde en funcions, Óscar Baeza, ha afirmat que "no em sembla ni bé ni malament la proposta i per això ens vam abstenir". Tant Egido com Baeza han negat compartir la ideologia franquista de l'amo de Casa Pepe i deriven la responsabilitat intel·lectual a l'associació veïnal que va fer la proposta.

L'alcaldessa, que es reincorporarà en els pròximes dies al seu lloc, espera revertir la decisió: "He de reunir-me i veure què puc fer. No em quedaré callada o pausada. Em sento malament en tots els aspectes, com a dona i com demòcrata. Jo no dic que Juan Navarro fos bona o mala persona, però el que ell representa no mereix un carrer ".
Després de les preguntes de eldiario.es, l'alcalde en funcions ha assegurat a aquest mitjà que ha realitzat gestions urgents per contactar amb el fill de Joan Navarro: "És l'amo ara de Casa Pepe, i no té problema a treure la placa". Sobre el fet que es mantingui la decisió adoptada en el ple, Óscar Baeza ha respost: "Estem disposats a que es repeteixi la votació però encara no sé el que votarem els regidors de Ciutadans".

El carrer Juan Navarro Muñoz va ser inaugurada el passat 26 de novembre, en un acte organitzat pel seu fill. Tot i que l'Ajuntament encara no s'havia reunit per oficialitzar la decisió, Juan José Navarro va convocar a desenes d'amics i simpatitzants. Durant prop de dues hores, les portes del bar es van convertir en l'escenari d'una desfilada, cabra inclosa, protagonitzat per membres de la Germandat d'Antics Cavallers Legionaris de Torremolinos. En aquest ambient castrense, i sempre custodiats per agents de la policia municipal, oradors i assistents van corejar lemes com "Arriba España" o "Viva Franco". 
L'acte va acabar amb l'himne nacional, la hissada d'una bandera espanyola sense escut i el descobriment de la placa que batejava el carrer amb el nom de l'hostaler franquista. "De nou s'utilitza una institució democràtica per retre homenatge a una persona que va dedicar la seva vida a l'enaltiment de la dictadura franquista. Aquest moment històric ple de violacions de drets humans i destrucció de qualsevol valor democràtic", diu Emilio Silva, president de l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica (ARMH). Com a portaveu de les víctimes del franquisme, Silva exigeix ​​una resposta contundent de Mariano Rajoy i de la Fiscalia General de l'Estat: "El Partit Popular, que en l'article 3r dels seus estatuts diu ser un partit solidari amb les víctimes de la violència de qualsevol signe, torna a agredir les víctimes de la dictadura. Ja està bé d'autodefinir-se demòcrates i consentir l'enaltiment de dictadures". I és que potser el carrer s'hauria de dir: carrer de la rata de claveguera, o carrer de la vergonya, seria més addient.