-
- Els  precogs del Pp actúen ja a Catalunya -

El PP sobre Puigdemont: "bolivarià", "feixista", "irracional", "bogeria".  Ayllón assegura que el cessament "no és l'únic" acte de feixisme del president i Levy l'avisa del "deliri" i "la bogeria"

Cop d'autoritat o mostra de debilitat i de divisió. Les reaccions dels partits al fulminant cessament del conseller Jordi Baiget com a conseller d'Empresa i Ocupació ha generat una extensa reacció entre els partits, dividits entre els que hi veuen una acció encertada pel bé del procés o, com han evidenciat els principals partits de la oposició, veuen una acció "irracional", un "deliri", una cessió als "xantatges de la CUP" i, en última instància, una actitud "bolivariana" i "feixista".
És el cas d'alguns dirigent del PP, com el secretari d'Estat de Relacions amb les Corts i diputat del PP per Madrid, José Luis Ayllón, qui al programa La Llanterna de la Cadena COPE ha titllat la notícia del cessament com "una notícia molt poc edificant des del punt de vista democràtic "i que" pel que fa ha hagut un dissident en el si del Govern, el senyor Puigdemont ha actuat amb gran celeritat ". Però Ayllón ha anat més enllà en parafrasejar al president i retreure-li que "s'ha ficat al llit bolivarià i s'ha aixecat feixista" perquè "cessar una persona perquè opina diferent és un acte de feixisme".
És l'última consigna d'un Pp que encara que segueix sense entendre res del proces, comença a preocupar-se seriosament en veure que el moviment independentista no només no es desinfla, sinó que es manté i fins i tot va a l'alça, com certifica l'última enquesta d'un diari gens sospitós de ser de la ceba com la Vanguardia.
Fins i tot algú bastant moderat com Ayllón, se li va l'olla i diu de Puigdemont que "s'ha ficat al llit bolivarià i s'ha aixecat feixista" dos conceptes més aplicables a Ayllón o al Pp (per cert) que a Puigdemont, conseqüent en el seu cessament de Baiget, conseqüent i just, encara que la pressió de la CUP suposo l'haurà ajudat a prendre la seva decisió, la veritat és que un conseller no pot ni ha de fer les declaracions que va fer Baiget al Punt+avui, i si les fa, ja sap el que l'espera. Els ous d'Homs, no deixen de ser una enrabiada d'un cadàver polític de l'extinta CIu, que si bé és cert que han pagat cara la seva postura diversos dels seus membres com Mas, Rigau o Ortega, o el mateix Homs, en el fons han estat víctimes de la seva pròpia incompetència i inconsistència, que poc o gens tenen tots ells d'independentistes, llevat "potser" de Joana Ortega.
A tot això, no hauria d'oblidar Govern del Sr. Puigde-Junqueras, que si bé és cert que gairebé un 70% dels catalans declara que desitja votar en un referèndum, entre aquests hi ha molts partidaris del NO, que simplement com un servidor, n'están fins als ous del hamster del procés de mai acabar.