'LOS EXTREMEÑOS SE TOCAN'


La vaga és una forma de protesta en què els seus participants o membres s'abstenen de realitzar l'activitat que realitzen normalment en perjudici d'aquells als que dirigeixen les seves reivindicacions o les seves queixes. El tipus més important i estès és la vaga laboral o atur que és la suspensió col·lectiva de la seva activitat per part dels treballadors per tal de reivindicar millores en les condicions de treball o manifestar-se contra retallades en els drets socials; segons l'Organització Internacional del Treball, és un dels mitjans legítims fonamentals de què disposen els ciutadans i específicament els treballadors (a través del moviment sindical i les organitzacions sindicals) per a la promoció i defensa dels seus interessos econòmics i socials.
Per tant els vaguistes, d'Eulen, el que no tenen dret a fer és perjudicar als qui són aliens a la seva empresa, a ciutadans indefensos davant uns vaguistes covards que s'aprofiten perjudicant al més dèbil d'una situació falsa, sempre en moments puntuals on saben poder fer més mal.
Si Espanya fos un pais serios, que no ho és, o democràtic que tampoc ho és, el tipus de vaga com la dels empleats d'Eulen a l'aeroport del Prat, o les protestes dels taxistes colapsant tota una ciutat i l'aeroport, el Govern les tallaria en sec, els taxistes que es manifestin a més per una causa perduda com a concepte en extinció, se'ls retira la llicencia i s'ha acabat el broquil. Problema resolt a l'acte, i els vaguistes de Eulen el mateix, expedient i al carrer. 
Ens omplim la boca dient que els treballadors no tenen cap dret, que els sindicats no serveixen per a res, però ja veiem com estan segrestant i perjudicant a milers de ciutadans, pels seus sants pebrots, uns ciutadans que encara no entenc com no s'han indignat i han tirat pel dret passant per damunt d'aquests quatre pocasoltes; francament, aquesta passivitat m'indigna encara més que no pas l'actitud dels vaguistes, uns vaguistes que, per cert, quan varen signar el seu contracte ja sabien el que guanyarien fos poc o molt, que és poc, cert.
I per acabar-ho d'adobar apareix Garcia Albiol, donant les culpes a la Generalitat o Tremosa a Ada Colau. Tremosa, l'altre intel·lectual, també, o més aviat ignorants tots dos, doncs ni la Generalitat ni La Senyora Colau poc hi poden fer en aquest assumpte, a banda de mediar en el cas de la Generalitat.
Amb Millo de vacances i en parador desconegut, avui ha aparegut a fer el paperot de cara a la premsa un pájaro de Foment, nomès a fer el paripé, y adios muy buenas, que se joda la colonia que aixó ja ens va bé per fotre llenya al Govern separatista, bolivarià i kaleborrokero, que d'aixó va la cosa, i no d''una altra, que ningú s'enganyi.
O és que a l'aeroport del Falangista de Barajas haurien permés una vaga així, per cert, com en altres 26 aeroports més amb els serveis de control de passatgers externalitzats a Eulen, una Empresa que està sent investigada per unes dubtoses actuacions a Galicia, on casualment hi treballa la germana d'un tal Núñez Feijoo, el de les vaques. I és que 'los extremeños siempre se tocan', o com dirien les mama Chicho, se tocan cada vez más, i sempre amb el Pp pel mig.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Diuen , diuen, diuen...que en Corea del Nort tampoc hi ha vagues...
  Ni en Texas... curiós pero cert.

  ResponElimina
 2. Los extremeños se tocan, de fet, era el títol d'un llbre de l'inoblidable Alvaro de la Iglesia, això del dret de vaga s'hauria de revisar a fons però em temo que no serà possible fins a la setmana dels tres dijous

  ResponElimina
 3. El dret de vaga es va inventar per perjudicar l'empresari però ara perjudica terceres persones que no hi tenen res a veure i que en moltes ocasions, cas del metro, tenen feines escombraries molt pitjors que no pas les dels vaguistes, és un dret fonamental, evidentment, però s'ha de revisar, hi ha molta gent que avui no pot fer vaga de cap manera, tan sols és a l'abast de grups grans de gent, funcionaris o grans empreses, em sembla que cal parlar-ne a fons

  ResponElimina
 4. Perdó, m'he equivocat, és el títol d'una obra de MUñoz Seca, un bon home de qui es parla molt poc i a qui van assassinar durant la guerra en revenja per la mort e Garcia Lorca, per cert

  ResponElimina
 5. Miquel: En aquest país nomès fan vaga els funcionaris i similares.

  ResponElimina
 6. Júlia, el sentit de la vaga ja fa molts anys que no va contra l'empresa, sino contra els ciutadans, amb piquets 'informatius' per cert, AH! Si, els extremeños se tocan eran de Muñoz Seca.

  ResponElimina
 7. Sí, però si dius alguna cosa als esquerranosos se't mengen i et deixen de fatxa per amunt

  ResponElimina
 8. Potser per que els fatxes són ells, Júlia, almenys es comporten com a tals moltes vegades, el dret a la vaga és lícit, pero complint les regles del joc, sinó els vaguistes queden desautoritzats ética i moralment. I això és així i no s'ha de consentir per part de l'administració.

  ResponElimina
 9. Quizás hay que saber cuanto gana un individuo de estos, que horario tiene y que condiciones laborales "disfruta", quizas asi se veria si es justificada o no. Si yo fuera del comité de empresa y la situación lo requiere informaría a la gente de ello, quizas, asi, la gente lo entienda y no se mosquee tanto.
  Por ejemplo casi todos entendimos que se parase a pilotos y controladores, en este caso, no se...
  Para mi el derecho de huelga es fundamental, pero hay huelgas y huelgas y hay veces que son justificadas y otras no, generalizar no es bueno... y menos bueno justificar la prohibición de las huelgas, un derecho que para conseguirlo dejo muchos cadáveres..

  Un saludo

  ResponElimina
 10. ganan 900€ al més, y ya lo sabían cuando firmaron y aceptaron el contrato. La huelga sólo es justificada i correcta si afecta a la empresa propia. La gente ya sabe que estos individuos ganan estos 900 euros, pero eso no les da ningún derecho a fastidiar en este caso las vacaciones de miles de ciudadanos, muchos de los cuales ganan más o menos lo mismo que ellos.
  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada