'DESGRACIADAMENT'


De vegades una simple lletra, un article pot canviar el significat de les paraules. Si dius cop d'Estat, estàs dient enderrocament d'un govern i presa del poder per la força. Si dius cop a l'Estat estàs parlant d'una altra cosa. Per exemple, i que ningú s'ofengui, de la proclamació unilateral de la independència de Catalunya. Doncs bé, la dreta espanyola va incorporar al seu discurs el conflicte català com un cop d'Estat. L'última i sonora vegada va ser aquest dimecres, quan Pablo Casado va acusar Pedro Sánchez de ser "partícip i responsable del cop d'Estat que s'està perpetrant a Espanya". I ahir mateix el seu company Javier Maroto va dir a la Ser que "els cops d'Estat no es donen ara amb tancs, "desgraciadament", sinó en els parlaments". I em sembla molt preocupant el "desgraciadament" en aquesta declaració, es diria que el Sr. Maroto enyora els tancs i tot el que representen, o possiblement l'ha traït el subconscient i enyora els tancs, els soldats i tota la parafernàlia colpista de 1936. 

14 Comentaris

  1. Rodericus

    El subconscient els traeix de tant en tant. Compte amb la deriva que està prenent el PP des del "cop d'estat" de Casado. Curiosament, la militancia va votar a Saenz de Santamaria, i els compromissaris van acabar "col·locant" a Casado.

    El somni més recòndit d'aquests "demòcrates" seria veure els tancs del la "Brunete" entrant per la Diagonal.

    Reply Delete 27 d’octubre, 2018
    1. Francesc Puigcarbó

      prendrem mal, i sinó al temps.

      Reply Delete 27 d’octubre, 2018
  2. Chiloé

    Me parece que deberían volver a la casilla de salida, de lo contrario podría producirse un descarrilamiento.

    Reply Delete 27 d’octubre, 2018
    1. Francesc Puigcarbó

      la casilla de salida del Pp, es el 18 de Julio de 1936.

      Reply Delete 27 d’octubre, 2018
      1. Chiloé

        Cierto que pretenden una expansión infinita del 36. Ahora bien, ¿por qué nadie, nunca, les ha sabido detener? ¿Intereses crematísticos, tal vez?

        Reply Delete 27 d’octubre, 2018
  3. car res

    ¿Qué es un golpe al Estado?.Suena a telenovela,a poner los cuernos,a golpe bajo en una amistad.Si nadie lo remedia,la causa es de Rebelión.Asi que se espabilen los letrados de la defensa,que los veo muy confiados,descuidando su trabajo.
    El proceso sigue pecando de ingenuidad frente al monstruo que significa un Estado.Y los CDRs que se mantengan en sus cuarteles,tranquilos,tomando cervecitas.

    Reply Delete 27 d’octubre, 2018
  4. Francesc Puigcarbó

    Un golpe de Estado es un Golpe de Estado al Estado.
    1.- No hubo rebelión y por lo tanto no puede haber condena, De hecho sólo cabe la absolución y de no ser así, luego si que debe de haber rebelión y de las gordas. Aunque sea por dignidad, sin el mandato del pueblo.
    Los CDR están para lo que están y lo seguirán estando, con o sin cervecitas que me suena a despectivo. y siempre dentro de un orden.

    Reply Delete 27 d’octubre, 2018
    1. Rodericus

      Sento aigüalir-te l´argument. Encar hi queda el delicte de sedició :

      http://noticias.juridicas.com/base_datos/Penal/lo10-1995.l2t22.html

      Reply Delete 27 d’octubre, 2018
  5. Francesc Puigcarbó

    Mande: Sedició és un delicte que consisteix a alçar-se públicament i de forma tumultuosa per obtenir o impedir per la força o fora de les vies legals la promulgació o execució d'una llei, la celebració d'eleccions, el lliure exercici de les funcions d'una autoritat, una corporació o un funcionari, per atacar la persona o els béns d'una autoritat, o les persones o els béns d'una col·lectivitat.[1][2][3] És un terme que pel fet de considerar-se com un acte subversiu, la possibilitat que pugui considerar-se un delicte, varia d'acord amb el codi penal de cada país.

    Sedició podria considerar-se l'actuació policial de l'1-0 per exemple, per odre del Govern Colpista Espanyol. el 155 no deixa de ser un cop d'Estat.

    Reply Delete 27 d’octubre, 2018
    1. Rodericus

      Has llegit l´enllaç ?.

      Em sembla que no, fes-ho.

      Reply Delete 27 d’octubre, 2018
      1. Francesc Puigcarbó

        Si, ja l'he llegit, no te a veure amb els presos polítics, em sembla a mi, i menys encara amb els Jordi's. Però és igual, tot això seria per un país democràtic on la justicia fos equidistant i justa, que em temo no serà el cas dels judicis que venen.

        Reply Delete 27 d’octubre, 2018
Més recent Anterior