L'embarcació de l'ONG alemanya SEA Watch, bloquejada per Itàlia a Sicília, era l'última que quedava per salvar vides al mar. Europa s'ha sortit amb la seva, aquest és el seu exemple de solidaritat. La vella Europa la que sempre fa gala dels seus valors, se'ls passa pel folre i abandona els migrants a la seva sort al cementiri de la Mediterrània. Vergonya, vergonya...
El bloqueig per part d'Itàlia de l'embarcació de l'ONG alemanya Sea Watch al port de Catània (Sicília) deixa al Mediterrani, de moment, sense vaixells d'organitzacions humanitàries que socorrien a migrants. L'embarcació està paralitzada al port sicilià, després que les autoritats italianes hagin detectat una sèrie d'irregularitats, i no podrà tornar a sortir a la Mediterrània fins que no s'aclareixi la situació. La Fiscalia de Catània ha obert una investigació, que de moment no va dirigida contra ningú en concret, després que aquesta ONG desembarqués el 31 de gener a 47 migrants que havia assistit al mar dotze dies abans.
Aquestes persones van esperar durant gairebé dues setmanes al fet que se'ls concedís l'accés a algun port, fins que Itàlia va indicar a l'embarcació que podia dirigir-se a Catània, després d'haver acordat la reubicació dels salvats amb altres set països europeus. La investigació s'ha obert amb la hipòtesi de suposada associació criminal dirigida a facilitar la immigració il·legal i, segons els mitjans italians, el fiscal Carmel Zuccaro vol determinar si l'actuació de la tripulació va ser legal en tot moment i identificar possibles traficants de persones.
Zuccaro és conegut al país perquè ja ha estat responsable d'emprendre diverses causes contra les ONG que operaven a la Mediterrània central i ha acusat en el passat a aquestes organitzacions de complicitat amb les xarxes de tràfic de persones. Per l'ONG alemanya, la decisió de bloquejar el seu vaixell no és més que "un pretext tècnic per aturar les activitats de socors al mar".
Al gener, l'ONG espanyola Proactiva Open Arms va denunciar que les autoritats espanyoles impedien al vaixell "Open Arms" sortir del port de Barcelona, ja que la Capitania Marítima, que depèn del Ministeri de Foment, no li concedia autorització per salpar cap al Mediterrani central. El fundador i director d'aquesta ONG, Òscar Camps, va assegurar llavors que la seva organització complia "amb tots els requisits legals" i va defensar la tasca fonamental que realitzen les ONG a la Mediterrània per protegir els migrants.
Tampoc opera ja el "Aquarius", després que al desembre les ONG SOS Méditerranée i Metges sense Fronteres anunciessin la fi de la missió d'una embarcació que des que va salpar per primera vegada al febrer de 2016 des del port de Marsella havia assistit a gairebé 30.000 persones en aigües internacionals.
Des de juny està retingut el "Lifeline", de la homònima ONG alemanya, a Malta, on enfronta una investigació per la seva situació administrativa, després que desembarquessin a La Valletta uns 230 immigrants socorreguts 6 dies abans.
Les autoritats malteses van immobilitzar el vaixell i van obrir una investigació per esbrinar si la tripulació va poder afavorir la immigració il·legal i si l'ONG portava legalment la bandera holandesa ja que, segons el Govern d'aquest país, no tenia permís per portar-la.
La petita ONG alemanya Jugend Rettet també va veure confiscat el seu vaixell "Iuventa" per part de les autoritats italianes a l'agost de 2017, el mateix mes en què l'organització Metges Sense Fronteres (MSF) va cancel·lar les operacions de "Prudence" i Save the Children va fer el mateix amb el "Vós Hestia".
Un mes després, l'ONG maltesa Migrant Offshore Aid Station (moas) va posar fi a les seves activitats de socors a la Mediterrània per falta de "garantia d'acollida dels rescatats en ports segurs" i va posar rumb al sud-est asiàtic per ajudar al poble Rohingya. - huffingtonpost.es
Y esto comunica con tu entrada anterior.
ResponEliminaNo tenemos frontera, porque la frontera la pone la UE. Y da igual quien gobierne (PP o sociolistos) da igual. Igual.
Porque la UE empieza en Ceuta y Melilla y podrán, no el Ansar, ni el Zapatero, ni el de la americana del Corte Inglés, no, la UE, todos los impedimentos posibles a la entrada de NO_COMUNITARIOS. Guste o no.
¿pero es que no nos damos cuenta de que no hay que hablar de España?, que no pintamos nada, que manda la banca, l y que la banca vive en Zurich y en Frankfurt, y que se abre y cierra la espita desde allí. Y que cuando haga falta mano de obra barata, los barcos estos que ahora no salen, volverán a salir, pero que no interesa mantener a nadie, sin dinero y sin recursos. Dentro de cinco años, cuando no haya la natalidad prevista y la industria esté jodida en EU, la veda volverá a abrirse.
Mal que me sabe, pero es la realidad.
aixi és Miquel, el Govern Espanyol o el català, no són res més que una gestoria administrativa.
EliminaAsí es y así se lo hemos contado mañana más y peor..
ResponEliminamás y peor, davant la indiferencia de la ciutadania, que es por manifestar per un gos mort per un policia i en canvi no reacciona davant barbaritats com aquesta. Volem acollir! deien, deien, deien, ja no ho diuen....
EliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaEuropa no és más que un viejo y caduco Balneario como el de la Juventud de Paolo Sorrentino
ResponEliminaAhora mismo acaba de hablar el ministro Marlaska en la 6ª. Una buena entrevista por Hilario Pino y Nativel Preciado.
ResponEliminaPregunta : ¿ porqué están detenidos los dos barcos de rescate?
R: Porque son inseguros para el rescate y la U. E nos lo impide.
P: ¿Pero no es mejor, aunque sean inseguros que los salve de una muerte segura en una balsa neumática?
R: El recate no es ir a buscarlos a alta mar...(OJO¡¡¡¡) rescatar es en caso de extrema necesidad, pero no ir a buscarlos exprofeso...
Ya está dicho todo. Y ahora el sr del Corte Inglés ya no podrá salir en la tele como salvador de nada. Italia no los quiere, Alemania ...tampoco, Suiza, menos; Francia ya tiene los suyos; Hungria, Polonia, Inglaterra, ni hablar. Chipre, los detesta; Belgica sigue con su comedia entre francos y valones: Solo los admite Grecia, que para ella es imposible vigilar los miles y miles de kilómetros de costa que tiene con tantas islas...
esta es la realidad. No hay otra, y al guapo del gobierno ya le han cortado las alas...Por cierto, Marruecos y su rey de las tinieblas ya tienen más pasta para evitar que entren.
Salut
Historia se hizo con millones de muertos, nada de gloria, gano el más fuerte y es el que manda. Ahora de manera disimulada, pero es el que manda y hay mucho miedo, con razon o sin ella, que eso seria para discutir a una ola de emigrantes que no sabemos quienes son, de donde vienen o que están dispuestos a hacer. Europa no ha sabido digerir la emigración, porque hay muchos barrios casi exclusivamente compuestos por emigrantes, que hacen cultura propia, una cultura que a muchos, no neguemos lo evidente, no les gusta, o no nos gusta...
ResponEliminaLos gobiernos saben esto y nosotros también. Los gobiernos que abran el grifo con este tema, caerán... y lo saben.
Y los que no abran el grifo lo lamentaran, tendrán que ir a buscar a esa gente en unos años. Que tengan su propia cultura es lo normal y lo que debe ser, sobre todo porqué la oferta de la cultura europea no és muy edificante, y lo de los barrios o guetos depende, en España no hay tantos, la gente está mezclada ya desde los primeros emigrantes interiores de los años 60, que también andaban y andan con su cultura propia, aunque algunos (no demasiados) se hayan integrado. LO que tienen que tener los gobierno es amplitud de miras y visión a largo plazo de la situación, y no hay ninguno que de momento la tenga, un poco quizás, Alemania...
ResponEliminaEstoy de acuerdo,Francesc,con tu visión del asunto menos una y es la más importante y que me afecta,cuando tienes dudas sobre la integracíon de las migraciones de los sesenta.Para mi ha sido total,en todas las facetas,de una forma natural,eso noimplica que cafa uno tenga sus propias ideas.En mi caso nunca me he dejado arrastrar por el proceso.Valoro más el proceso que se ha llevado en esta integración,pocoa poco en dos generaciones,prudentemente y pasito a pasito y no la que estos locos quieren por las bravas,con el si o si,osea por cojones.Ese proceso NO
EliminaBueno, eso es relativo, la mano de obra barata y no cualificada es cada vez menos necesaria y como consumidores tampoco tienen especial relevancia y eso también lo saben.
EliminaUn saludo
no creas, muchas labores las hacen los inmigrantes como cuidar gente a mayor, y luego la mano de obra barata y no cualificada no es solo patrimonio de los inmigrantes, los de aqui están por ahí en el mismo nivel, y luego tenemos que si consumen, como los de aqui, o sea que diferencias pocas por no decir ninguna, quizás que suelen desempeñar una serie de trabajos que los de aqui no quieren hacer.
Eliminadepende de las zonas Car res, en algunas si que hubo guetos en cierto modo. Fíjate, en la calle la lanera de Ca n'Oriach vivía un pueblo entero, cura y
ResponEliminaalcalde incluido creo que era de Jaén. Se vinieron todos, entonces y más en aquellos años en que no habia tanta movilidad, en su entorno del barrio no necesitaban cambiar sus hábitos de comportamiento ni de idioma. Te diré más, la antepenúltima generación de inmigrantes españoles en Catalunya hablaba más catalán que la penúltima y que la última.