Li he sentit dir que "som massa i massa ignorants" - Sí, som descaradament massa. El debat sobre la superpoblació va estar molt en auge en els anys 80. Si en aquests moments necessitem planeta i mig per al manteniment del que necessita la humanitat, quan siguem 9.000 milions necessitarem dos planetes. Aquest món funcionaria infinitament millor sent molts menys.
Si tots fóssim moralment com Sant Francesc d'Assís, intel·lectualment com Goethe i econòmicament com Joan Martínez Alier, un economista ecològic que ha estat durant molts anys com a catedràtic a la Universitat Autònoma de Barcelona, podríem ser 10.000 milions perfectament. Però hi ha massa Trump pel món, massa ignorants, ambiciosos, acumuladors, esclaus de la cobdícia i l'ambició, aquest és el problema. (fragment)
Aquest és un petit fragment de l'entrevista que li ha fet la vanguardia al naturalista Joaquin Araujo, que val la pena llegir, per la seva visió naturalista de la vida i el seu entorn.
Se podría vivir muy bien con la cantidad de gente que somos, y no somos "muchos", lo que sucede es que la concentración del capital y la avidez de recursos recaen en no más de un 10% de la población, y cuento largo
ResponEliminasalut
si només es tractaria de distribuir millor la riquesa i viure amb sobrietat.
ResponEliminaSalut
No podem demanar que tots els trumps desallotgin la terra, encara que, ells blinden les entrades i marquen les diferències, entre uns i altres, condicionen la vida dels altres... si em poso a reflexionar potser sí que arribaré a dir que som masses però quina angúnia arribar a pensar que puc fer com ell i dir que em sobren tots els trumps i que per tant si moren millor.. no, realment, no estem aquí en igual de condicions, encara que essencialment som iguals, ens ataquen els mateixos virus, i tenim unes lleis de supervivència física similars, no sé si la moralitat pot superar això, si té dret a superar la perseverancia física.. de fet mai se li ha dit a un cientific no busqui la vacuna de la grip o la de malalties que podrien ocasionar pandèmies mortals a nivell mundial, no, és compensa amb els anticonceptius, amb la incorporació de la dona a la feina i en crear societats bàsicament endeutades, ja no veiem gaires famílies amb possibilitats de tenir tres, quatre fills...per tant d,alguna manera la "profilaxis de superpoblacio" s,esta aplicant d,alguna manera, imaginat si això no fos així i el dret a familia nombrosa fos viral.. crec que es trigarà a donar-li la volta a això, als salaris baixos, a la manca de productivitat, al augment dels pensionistes en proporció a la natalitat.. el sistema petarà, però per un altre banda s,està frenant aquesta superpoblacio.. és una guerra on els trets van amb silenciador i disparen no contra els vius però si contra la vida.
ResponEliminaes un tema complex, fixa't però que al món occidental en algnus països ja en moren més que no pas en neixen. i es parla de la que la solució a mig termini seràn els inmigrants. No ho sé, pero el cert és quer som molta gent, possiblement massa tal com tenim estructurada la societat.
EliminaLa resposta la tens aquí: Si tots fóssim moralment com Sant Francesc d'Assís, intel·lectualment com Goethe i econòmicament com Joan Martínez Alier, podríem ser 10.000 milions perfectament.
Helen Mirren ja manifestava en una entrevista que no havia volgut tenir fills i això era la seva contribució a l'ecologia. Aquests pensadors son interessants però ells sempre se situen 'au- dessus de la melée', que diuen els franxutes.
ResponEliminasempre, 'au-dessus de la melée' per això són pensadors i no actors actius.
Elimina