Sis migrants algerians han estat expulsats de Los Nietos (Cartagena) per la pressió de desenes de veïns. Els homes havien arribat en pastera. El test del coronavirus va donar negatiu, però havien de passar la quarantena preventiva. Una oenagé els va instal·lar en un pis del poble, on no només els veïns, fins i tot els nens els insultaven. 
Els veïns asseguren que no són racistes. Només temen el virus, diuen. Als temporers migrants se'ls culpabilitza del contagi del virus, de la mateixa manera que als menas (joves extutelats) se'ls acusa de delinqüents. Els temporers que malviuen en la misèria més absoluta difícilment poden evitar el virus, com ho han de fer en les condicions en que estan allotjats? i no és d'aquest any, cada estiu és igual, els tracten de qualsevol manera menys amb dignitat. Quan als menas, els joves migrants atrapats en la impossibilitat de treballar per no tenir papers i de no poder aconseguir papers perquè no treballen, es veuen abocats a la delinqüència per sobreviure, encara que sigui menor, no tenen cap altre sortida. 
A uns i altres, la llei només els ofereix la desampara de la intempèrie. Són moltes les institucions implicades en el fracàs de l'acollida, i aquest fracàs esclata en múltiples injustícies, afegeix sofriment als més vulnerables, genera conflictes i desperta l'odi, aquest odi que encoratja la ultradreta. El fracàs en l'acollida es un fracàs de tots.

Els veins de los Nietos, diuen que no són racistes, quan el primer que sabem és que aquell que diu que no és racista, ho és, però en aquest cas, no es tracta de racisme, és tracta de por, d'incultura, de manca d'humanitat, de gent petita i miserable que actua amb la part més baixa del seu instint de supervivència.