«És l'economia, estúpid» (the economy, stupid), va ser una frase molt utilitzada en la política nord-americana durant la campanya electoral de Bill Clinton en Esados Units. La frase va quallar i ha tingut moltes derivades, de manera que legalment sense que ningú s'ofengui excessivament es pot dir estúpid a qualsevol i quedar-se tan ample.
Com succeeix amb tot a la vida, l'abús treu valor a la frase brillant en el seu moment i la reiteració la deixa reduïda a la vulgaritat del no-res.
Una cosa semblant està passant amb el 'Je suis Charlie' usat fins a la sacietat a a ran de l'atemptat diuen que auspiciat per Washington contra Charlie Hebdo, i això cansa, avorreix i a més adocena, 'Je ne suis Charlie' estùpids, seria el correcte a dir, a més a més, dibuixaven molt malament. I això no és enaltir el terrorisme, és constatar una realitat palesa. Ja n'hi ha prou de tanta hipocresia, que ni Mahoma comprava la revista aquesta i a ran de l'atemptat varen tirar cinc milions d'exemplars, per a cinc milions d'estùpids que en sa vida havien comprat ni un sól ejemplar de la revista.
Ho comentava fa cinc anys a ran de l'atemptat a la revista satírica, aquesta setmana ha començat a París el judici per aquells atemptats. Cinc anys més tard, continuo pensant i dient que Jo no soc 'Charlie Hebdo'. Les seves vinyetes em desperten sensacions contradictòries. En l'ùltima portada del setmanari, una nena i un nen caminen de la mà, es dirigeixen a l’escola. En comptes de motxilles, carreguen taüts a l'esquena. «¿Acabaran l’any?». La seva efectivitat és evident. Un dur toc d'alerta sobre la tornada a l'escola sense prou garanties sanitàries. Entenc la seva força, però la seva transgressió francament em supera. Nens, taüts i pandèmia són tres elements que no haurien mai d'anar junts. En aquesta portada no hi ha símbols religiosos ni burles a imams o capellans, però envaeix el terreny més sagrat, els fills, la família. Perdre un fill. ¿Hi ha alguna cosa pitjor? Més més cruel, més insuportable.
No! Jo no soc Charlie Hebdo, encara que de vegades m'hi pugui acostar, sense que serveixi de precedent, però no seria el cas de l'ùltima portada, hi ha coses amb les que no es pot o no s'hauria de fer broma, és obscé i de mal gust.
No lo encuentro de recibo, pero dirán que hay libertad de expresión, y que esta no se puede coartar. Sea pues, la portada, de un gusto exquisitamente cínico y hasta rayano lo hiriente.
ResponEliminaSalut
Tot té un límit Miquel, en nom de la Llibertat d'expressió no espot dir segons que, o almenys així m'ho sembla a mi.
ResponEliminaSalut
Els de Charlie Hebdo sempre han tingut un humor grotesc i al caire del mal gust. Però per a mi han de tenir la llibertat de ficar-se amb el que els doni la gana. Als que no ens agradan unes certes publicacions sempre tenim la solució de no comprar-les o llegir-les.
ResponEliminaLa llibertat, és això. L'un altre és "correcció política", tan nefasta que sempre hem criticat
Us recordo que aquí, fa uns anys es va segrestar l'edició setmanal de "El Jueves" per una portada on apareixien els reis actuals en pilotes i copulant en la posició del gosset. Mal gust ?, és indubtable, però la reacció governamental de segrestar la publicació va fer que la portada donés la volta al món en les xarxes socials.
d'aixó se'n diu l'efecte Streissand, RODERICUS.
EliminaCierto, amig RODERICUS, cierto, pero los reyes eran personas mayores de edad, que se podían defender, y estos son niños en un entorno nada alagüeño, el de ir al colegio como si fuera ir al paredón (intercambio de mochila por ataud).
ResponEliminaLos niños no son tontos, y aquí se les trata como si lo fueran; cualquier mayor de diez años puede hacer el simil, y no creo que les agrade la idea de ir a un lugar de donde no saldrán con vida. ¿Porque ese es el mensaje, ¿no?.
Un abrazo y haber si encuentran el salvaconducto de la vacuna.
salut
halagüeño lleva "h" de umano. Burro, Miquel...repite diez veces...
ResponEliminaLA H ES MUDA SORDA Y CIEGA.
ResponEliminaNo se, siempre he pensado que los humoristas que emplean determinadas cosas para generar humor, es simplemente porque no tienen capacidad creativa: Ahí tienes a leo Harlem o a Gila, en el otro lado. Pero yo no prohibiría nada en ninguna publicación, ni canción, ni en ningun sitio.
ResponEliminaUn saludo
prohibir no, pero es de recibo denunciar según que tipos de publicaciones.
EliminaQuizás Miquel tiene razón en cuanto el objetivo de la caricatura son los críos, un asunto delicado, y que tal como están las cosas, hoy por hoy no hay seguridad en ninguna escuela, ni en Francia ni aquí.
ResponEliminaSolo hay que ver el "crimen" cometido ayer en Madrid llamando el mismo día y a la misma hora a TODO el personal docente y auxiliar de enseñanza a pasar los tests PCR. Alrededor de cien mil personas a la vez, ¡¡ nada menos !!.
Los que mandan... ¡¡ no tienen ni puta idea de gestionar esto !!.
No nos pase "naaa"
No es el problema los que mandan, sino los que no obedecen, y en las Escuelas no creo que estos incívicos actuen. Los que mandan hacen lo que pueden y un poco más, la solución de la pandemia no depende de ellos, sino de los ciudadanos uno por uno con su comportamiento.
EliminaMuy buen artículo. Añado algo: Islamismo no equivale a yihadismo, aunque este provenga de aquel. Hay más de mil quinientos millones de musulmanes en el mundo y en la medida en que la revista consigue promover a veces la islamofobia, ¡no! Charlie tampoco soy yo.
ResponEliminaLo sé, tengo un ejemplar del Coran en casa que me he leído entero, y un conocido musulman con el que hablamos a menudo del tema.
ResponElimina