{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

UN FILÒSOF, PER COMPASIÓ



En algun cap cap que un filòsof arribi a ser president de la Generalitat, d'ell diuen molt de dolent i res de bo, que si és el pitjor ministre de Sanitat del Món mundial, que si fa fila d'empleat de funerària o de funcionari. No va ser un mal alcalde de la Roca, segons diuen i tampoc ha estat un mal secretari d'organització del PScCom a ministre de Sanitat, de la mateixa manera que els seus col·legues, ha fet el que ha pogut, i no us deixeu enganyar, no ha estat dels pitjors (mireu el que tenim a casa), però si alguna cosa l'ha distingit, és que és una persona educada, que no aixeca la veu en va, ni insulta sistemàticament als seus oponents. I una persona d'aquestes característiques, mal que els hi pesi als independentistes i oposició en general és la persona idònia per conduir la gestoria els propers quatre anys. Un funcionari discret, educat i eficaç és la persona perfecta, i als il·luminats quatre anys a l'oposició també els hi anirà bé, a veure si deixen de somiar truites i toquen de peus a terra, que fa 10 anys que van marejant inútilment la perdiu i empobrint el país. Posem un filòsof a les nostres vides, per compasió.

Cioran tenia poca fé en els homes i menys encara amb els filòsofs: "Mirant les coses des del punt de vista de la naturalesa l'home va ser fet per viure cap a l'exterior. Si vol veure's dins de si mateix ha de tancar els ulls, renunciar a l'acció, sortir de la corrent. El que es diu «vida interior» és un fenomen tardà només possible per una disminució en les nostres activitats vitals: «l'ànima» va sorgir i es va desenvolupar a costa del bon funcionament dels òrgans.
Explica Pórfiro que Plotí tenia el do de llegir en les ànimes. Un dia, sense més preàmbul, li va dir al seu deixeble, molt sorprès, que no intentés matar-se i que emprengués millor un viatge. Porfirio va partir cap a Sicília: allà es va curar de la seva malenconia, però, afegeix ple de pesar, no va assistir a la mort del seu mestre ocorreguda durant la seva absència.
Fa temps que els filòsofs no llegeixen en les ànimes. No és el seu ofici, es dirà. És possible. Però llavors no ens ha de sorprendre que ja no ens interessin. 

Publica un comentari a l'entrada

8 Comentaris

  1. No te digo ni que si,ni que no.Como no voy a ir a votar...Que Dios reparta suertes,como dicen los toreros.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Será muy repartido, como en la lotería de Navidad.

      Elimina
  2. Tan sols aspiro que la tria porti a ALGÚ que governi i no maregin més la perdiu.
    Filósof? Doncs filósof. Tan l'és; però que governi.

    Salut, Francesc.

    Anna Babra

    Anna Babra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nomès cal que gestioni, i deixi la política a banda.

      Elimina
  3. Lo único que se desea es un buen optimizador de recursos. Da igual que sea un filósofo o Lara padre, que siendo un analfabeto funcional se rodeó de los mejores, les pagó como los mejores y de la nada hizo un imperio mundial que sólo está superado en el premio por el Nobel.
    Salut

    ResponElimina
  4. Un gestor per gestionar la Gestoría. Aixó és el que ens cal.

    ResponElimina
  5. Es veritat que no té un talant crispat, no insulta ... però tot aixó és secundari, el que és important és la política, i la política és el PSC. Des de Pascual Maragall al 155 ha canviat molt. En algún temps tenia una estructura federal, ara sembla un partit jacobí ... i pitjor encara, borbónic

    ResponElimina
  6. No és que ho sembli, és que ho és, però, Illa el veig més en la línia de Raventos, Obiols i gent de l'època pre Maragalliana, ja es veurà.

    ResponElimina