💭La pandèmia encara és lluny de ser superada i tant els problemes en la distribució de les vacunes com el risc d’aparició de noves variants de la covid aconsellen que s’actuï amb summa prudència. Però el que no es pot negar és que totes les dades relatives a l’evolució de l’epidèmia van millorant a Catalunya. Per aquesta raó, la Generalitat ha decidit mesures més laxes a partir de dilluns i es permetrà la mobilitat comarcal, l’obertura dels gimnasos o l’ampliació d’una hora més en la restauració. Són petits gestos que ajuden a insuflar optimisme a la ciutadania de cara a la participació electoral el pròxim 14-F.

Com sabem, fins a un 20% de les persones que han estat designades per ser presidents o vocals de meses electorals han presentat al·legacions per no anar-hi. És fruit de la tensió d’a­quests dies en què hi ha hagut interessos creuats per endarrerir el calendari electoral i s’ha arribat a argumentar que votar al febrer no era segur. Si hem de fer cas als responsables logístics del 14- F que no són altres que els mateixos alts càrrecs de la Generalitat, la seguretat del 14- F és total. És més, el director general de Participació Ciutadana, Ismael Peña-López, afirma que les seus electorals seran l’espai més segur contra la covid. El Govern s’ha compromès a garantir-ho no només per als ­electors (mascaretes, gel, distància, aforament) sinó per als membres de la mesa que tindran, a més d’una mascareta Ffp2, una pantalla facial, i disposaran d’un vestit de protecció per a l’hora del recompte. Per tant, és bo que hi hagi prudència i respecte a l’hora d’anar a votar, però la por ha d’erradicar-se per complert.

Aquesta negativa a participar ja sia en la mesa o a l'hora d'anar a votar, no és per precaució ni por davant la pandemia, en la majoria dels casos és oportunisme (poques ganes d'anar-hi) o una questió merament política, atiada convenienment pels procesistes amb l'ajut de l'altaveu de TV3. Una convocatoria que si es va produïr en aquestes dates va ser per conveniència del President pancartero, que no les va voler convocar quan tocava un any abans.

S'ha de dir també, que no és cert que el Govern no volia que es votés el 14-F per la situació de risc per la pandèmia, atès va ser el mateix Govern qui va designar aquesta data, no fotem!. Malgrat que sempre hi ha interessos polítics que fan càbales sobre a qui beneficiaria més o menys una caiguda de la participació, s’ha d’animar el vot i, per això, cal insistir, com fa Peña-López, que votar el 14- F és segur. Més segur que anar al supermercat o a fer cues a les oficines de Correus per votar per correu. Coses de la vida.