La retransmissió de l’ens públic va seguir les indicacions del Govern per presentar el partit com el duel entre un país i una federació.  Els de TVE no coneixen l'efecte Streisand pel que es veu, i varen fer una retransmisió ridícula. Havien rebut indicacions des de fa dies i la retransmissió de TVE va complir l’objectiu. Des del Ministeri de Cultura i Esports i la RFEF es van marcar les bases d’una producció i emissió d’un partit peculiar. D’un duel històric davant un Estat no reconegut pel Govern espanyol. La idea era clara: el partit havia de semblar el xoc entre un país (Espanya) i una federació (la de Kosovo). Els mitjans per aconseguir-ho van ser diversos, algun bastant matusser.

Aquesta era la primera indicació del document que es va fer arribar als treballadors de l’ens públic. Inicialment, es va suggerir la utilització de la fórmula «territori de Kosovo», però aquesta nomenclatura va causar un tremend enuig de l’adversari després d’un tuit de la federació espanyola el 9 de març. Amb «equip de la federació de Kosovo» la cosa va quedar una mica més suavitzada. Va ser l’opció favorita de Rivero, molt aplicat a l’hora d’evitar qualsevol distracció, mentre l’exblaugrana es va decantar gairebé sempre per «equip kosovar». 

Aquesta va ser, precisament, l'expressió que es va utilitzar a la megafonia de La Cartuja a l’hora d’anunciar l’alineació del conjunt del veterà Bernard Challandes. Abans, als videomarcadors de l’estadi, es va optar per posar els escuts de les dues federacions. Tot es va cuidar al detall per mantenir les normes de la FIFA, però deixant clara la diferència existent entre una selecció i una altra no reconeguda com a Estat independent pel Govern espanyol. 

On es va veure amb més surrealisme aquest afany va ser en l’ús dels rètols, tant a l’anunciar les alineacions («SPAIN» i «kosovo»), com al clàssic marcador del partit situat al vèrtex superior esquerre «(ESP-kos»). Aquesta utilització de les majúscules i minúscules, també inclosa en les recomanacions del Govern, va ser un recurs bastant matusser. 


¿Exemple per a Catalunya? - No hi va haver ni un sol representant del Madrid en l’alineació de Luis Enrique. Però això era el de menys. Tampoc importava massa el joc sobre la gespa en un partit que ja es presumia senzill per a Espanya davant el rival més fluix del grup, la selecció número 117 de la FIFA, l’exprovíncia sèrbia, en la qual molts veuen un exemple per als somnis de l’independentisme català. Espanya no va presentar en el seu moment cap petició per evitar Kosovo en el sorteig de la fase de classificació del Mundial, una cosa que sí que van fer Sèrbia, Rússia i Bòsnia. A la cerimònia, als kosovars els va tocar el grup A, però ja hi havia Sèrbia i es va moure al B, on hi havia ‘la Roja’. El conflicte estava garantit davant un país que forma part de la FIFA des del 2016 i es va declarar independent de forma unilateral el 2008 amb el recolzament dels EUA.  Tot plegat un ridícul que es podien haver estalviat, de fet si no reconeixen Kosovo, en no jugar el partit ho tenien ressolt, clar que perdien els punts, pero no la vergonya.