{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

ESP vs kos, o L'EFECTE STREISAND

 



La retransmissió de l’ens públic va seguir les indicacions del Govern per presentar el partit com el duel entre un país i una federació.  Els de TVE no coneixen l'efecte Streisand pel que es veu, i varen fer una retransmisió ridícula. Havien rebut indicacions des de fa dies i la retransmissió de TVE va complir l’objectiu. Des del Ministeri de Cultura i Esports i la RFEF es van marcar les bases d’una producció i emissió d’un partit peculiar. D’un duel històric davant un Estat no reconegut pel Govern espanyol. La idea era clara: el partit havia de semblar el xoc entre un país (Espanya) i una federació (la de Kosovo). Els mitjans per aconseguir-ho van ser diversos, algun bastant matusser.

Aquesta era la primera indicació del document que es va fer arribar als treballadors de l’ens públic. Inicialment, es va suggerir la utilització de la fórmula «territori de Kosovo», però aquesta nomenclatura va causar un tremend enuig de l’adversari després d’un tuit de la federació espanyola el 9 de març. Amb «equip de la federació de Kosovo» la cosa va quedar una mica més suavitzada. Va ser l’opció favorita de Rivero, molt aplicat a l’hora d’evitar qualsevol distracció, mentre l’exblaugrana es va decantar gairebé sempre per «equip kosovar». 

Aquesta va ser, precisament, l'expressió que es va utilitzar a la megafonia de La Cartuja a l’hora d’anunciar l’alineació del conjunt del veterà Bernard Challandes. Abans, als videomarcadors de l’estadi, es va optar per posar els escuts de les dues federacions. Tot es va cuidar al detall per mantenir les normes de la FIFA, però deixant clara la diferència existent entre una selecció i una altra no reconeguda com a Estat independent pel Govern espanyol. 

On es va veure amb més surrealisme aquest afany va ser en l’ús dels rètols, tant a l’anunciar les alineacions («SPAIN» i «kosovo»), com al clàssic marcador del partit situat al vèrtex superior esquerre «(ESP-kos»). Aquesta utilització de les majúscules i minúscules, també inclosa en les recomanacions del Govern, va ser un recurs bastant matusser. 


¿Exemple per a Catalunya? - No hi va haver ni un sol representant del Madrid en l’alineació de Luis Enrique. Però això era el de menys. Tampoc importava massa el joc sobre la gespa en un partit que ja es presumia senzill per a Espanya davant el rival més fluix del grup, la selecció número 117 de la FIFA, l’exprovíncia sèrbia, en la qual molts veuen un exemple per als somnis de l’independentisme català. Espanya no va presentar en el seu moment cap petició per evitar Kosovo en el sorteig de la fase de classificació del Mundial, una cosa que sí que van fer Sèrbia, Rússia i Bòsnia. A la cerimònia, als kosovars els va tocar el grup A, però ja hi havia Sèrbia i es va moure al B, on hi havia ‘la Roja’. El conflicte estava garantit davant un país que forma part de la FIFA des del 2016 i es va declarar independent de forma unilateral el 2008 amb el recolzament dels EUA.  Tot plegat un ridícul que es podien haver estalviat, de fet si no reconeixen Kosovo, en no jugar el partit ho tenien ressolt, clar que perdien els punts, pero no la vergonya.


Publica un comentari a l'entrada

9 Comentaris

  1. He ido al wikipedia porque está mejor resumido de lo que yo había puesto, y es lo que deseo, pocas palabras:para no liar.
    Durante la existencia de la República Federativa Socialista de Yugoslavia, aunque pertenecía a la República Socialista de Serbia, gozó de una creciente autonomía y de una representación propia en las instituciones federales, como Provincia autónoma socialista de Kosovo. Esta autonomía fue suprimida en 1989 por el gobierno serbio de Slobodan Milošević, que asumió su representación en las instituciones federales.

    Kosovo ya tenía autonomía hasta la llegada de Milosevic, pero Kosovo es de origen albanés y Milosev, serbio. Y ahi hay dos países. Albania y Serbia

    Tito juntó países en Yugoslavia, no regiones (eso es la base de esto), y se da que en estos países además , practican religiones diferentes, y ojo, que este es otro problema.
    Croacia , católica; Serbia, ortodoxa; Bosnia, musulmana, Albania, católica...

    Decir que si Kosovo va a su aire , es porque le interesa a EEUU, dado que tiene una base permanente allí y está cercana a Rusia para lanzar sus equipos espias.

    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. América es el gran factor de la independencia de Kosovo. Veus. haig de parlar amb Junqueras, que posin una base a SBD els ianquis, i problema resolt. Visca la república Catalana de la Catalunya Catalana.

      Elimina
    2. No te quepa duda, amic, que si Catalunya tuviera petroleo en vez de alcachofas del El Prat; o Uranio, o Plutonio, en vez de arbequines de Lleide, las cosas nos cantarían de otra manera.
      Pero tenemos antisistemas capitalistas que ya se encargaron de ahuyentar a la VI Flota, y okupas de ocasión, y eso no hace buen colchón para que los USA nos tiren un salvavidas para la ocasión.
      Cuidate, que quedamos pocos,

      Elimina
    3. Miquel, pero tenim la ratafía, aixó no compta?

      Elimina
    4. aggggggggggggggggggggggggggggg, és veritat...la ratafia de tractoristes i tractoristos de l´Unio de pageses i pagesas i pagesos...si, si que comta.
      Has guanyat...pillastre ¡

      Elimina
  2. La política, los intereses de las selecciones (interesaba el débil),hubiese sido curioso el enfrentamiento con la colonia de Gibraltar. Sigue sin gustarme la selección de Luis Enrique con su imitación de Guardiola, el excesivo juego por el control de la pelota. Otro portero que nos hace sufrir, se consideró delantero punta y se fue a jugar al centro del campo, lo normal, dejó su casa y le metieron un gol. A ver si el juego entre vascos nos da más satisfacciones, seguro que sí. Ya me estoy relamiendo.
    Hoy es Jueves Santo, toca poner Canal Sur, oir trompetas, tambores e imagines, aunque sea en sus casas y no en la calle. Normalmente por estas fechas con toda la familia nos pateábamos las calles de Córdoba, Jerez, persiguiendo los pasos para buscar los rincones más difíciles, más estrechos, robar saetas al viento. Me conformaré con descubrir rincones de Barcelona en bici, que tampoco está mal.
    Feliz Cuaresma o feliz fiestas de la Primavera, como gusten.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Unai es un portero bastante malo, bloca muy pocas pelotas y sus temerarias salidas son demasiado frecuentes, hay por los menos 10 porteros mejores que él que podrian ser titulares en la selección, incluso algunos de segunda división.
      Por cierto, ayer se me rompió la bici, he tenido que cambiar la rueda trasera a la que se le rompieron los cojinetes, menos mal que esta mañana ya estará reparada y no veas lo que anduve a pie pues me pilló en Santiga la avería. Hablando con el de la tienda llegamos a la conclusión de que yo era su cliente más antiguo (66 años), mi primera bici, una BH verde era de 1955, y ciclos Jove se creo en 1943.

      Elimina
  3. Mi primera bici,una Orbea de frenos de varilla, me la compró mi padre por Reyes,para ir a la academia donde estudiaba bachillerato en el 58,luego he tenido de paseo, de carretera(una de ellas de fibra de carbono, capaz de subir hasta Montserrat a oir misa),luego vino el declive y tuve que pasar a la eléctrica, pero bueno le pongo un punto de potencia eléctrica de tres que es el máximo, prácticamente es como si no conectara la
    bateria de litio.

    ResponElimina
  4. Yo me chuto un carajillo de anís antes de zarpar, que viene a ser lo mismo. Lo que si ha cambiado es la relación plato piñones, de subir con un 3/5 lo hago ahora en un 2/4, aunque reconozco que también soy un poco comodón.

    ResponElimina